Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

Norske piloter sier et klart ja til avtale

January 5, 2005 12:07

Pilotene i Scandinavian Airlines Norge og Braathens AS har ved uravstemning gitt sin klare flertallstilslutning til en ny pilotavtale med SAS Braathens. Dermed iverksettes med øyeblikkelig virkning virksomhetsoverdragelse av i alt 800 piloter til det nye selskapet. Den nye pilotavtalen baner samtidig veien for at 1.500 kabinansatte også kan overføres til SAS Braathens fra samme tidspunkt.

– Dette er et historisk øyeblikk, sier administrerende direktør Petter Jansen i SAS Braathens. – I dag fullfører vi integrasjonen av Scandinavian Airlines i Norge og Braathens inn i SAS Braathens. Fra og med i morgen 1. januar er SAS Braathens en fullverdig organisasjon med også piloter og kabinansatte på plass. Det var en massiv oppslutning om uravstemningen blant pilotene i Norge. Nå kan SAS Braathens fokusere helt og holdent på rollen med å drive et effektivt og konkurransedyktig norsk flyselskap.

Den nye pilotavtalen er ikke kostnadsdrivende for SAS Braathens. Tvert i mot innebærer den betydelige effektiviseringsgevinster.

– Vi tar det beste fra begge selskapene, sier Petter Jansen. – Det vil nå bli opprettet en felles, norsk ansiennitetsliste for alle pilotene i SAS Braathens, mens de tidligere Scandinavian Airlines-flygerne dessuten vil tilhøre den felles-skandinaviske SAS-listen. Ingen mister jobben som følge av avtalen, og ingen degraderinger vil skje. Den omforente pilotavtalen betyr også en harmonisering av lønns- og arbeidsbetingelser mellom de to pilotgruppene som nå integreres.

Den nye pilotavtalen innebærer videre at SAS Braathens får sin egen driftstillatelse fra luftfartsmyndighetene, et såkalt AOC som kan tas i bruk i mars 2005. De første “blandede” besetningene vil være trent på den nye driftstillatelsen i april, og vil dermed kunne bemanne de samme flyene.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Knut Løvstuhagen, senior informasjonsrådgiver, SAS Braathens, tlf. 48 21 50 05

SAS Braathens kommunikasjonsavdeling

Latest news