Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

Processen för de fackliga förhandlingarna

October 9, 2009 09:00

Mot bakgrund av vissa spekulationer i skandinaviska medier rörande processen i förhandlingarna mellan SAS och fackföreningarna önskar SAS att klargöra följande:

SAS önskar att inte kommentera förhandlingarna förrän ledningen har bearbetat och analyserat resultatet och presenterat detta för styrelsen i SAS.

Bakgrund
I samband med presentationen av resultatet för andra kvartalet i augusti 2009 presenterades nya kostnadsbesparande åtgärder uppgående till 2 mrd SEK utöver de pågående kostnadsbesparande åtgärderna inom Core SAS som uppgår till 4.5 mdr SEK och som implementeras snabbare än plan.

Inom ramen för de kostnadsbesparande åtgärder på 2 mrd SEK som presenterades i augusti skall besparingar på 1,4 mrd SEK uppnås genom förändringar i kollektivavtalen för att stänga det kostnadsgap SAS har till sina konkurrenter i Norden.

SAS Group Corporate Communications

SAS offentliggör denna information enligt svensk lag om värdepappersmarknaden och/eller svensk lag om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades för offentliggörande den 9 oktober 2009 kl. 09.00.För ytterligare information, vänligen kontakta
Claus Sonberg, kommunikationsdirektör SAS koncernen, +46 8 797 1660
Sture Stölen, IR chef SAS koncernen, +46 8 797 1451

Latest news