SAS indgår aftale med Statoil om biobrændstof
SAS har, ligesom Lufthansa Group og KLM, indgået aftale med Statoil Aviation om fast leverance af biobrændstof i Oslo Lufthavn. SAS var fornylig først i luften med iblandet biobrændstof, fra Trondheim i Norge og Arlanda i Sverige, og markerer med denne aftale, at selskabet tager samfundsansvar og reducerer klimapåvirkende udslip.
Statoil Aviation vil gennem aftalen, som er indgået med Avinor og SAS, Lufthansa og KLM, levere 2,5 millioner liter biobrændstof til tankanlægget i Oslo Lufthavn (OSL). Dette svarer til cirka 3000 flyvninger mellem Oslo og Bergen med 50 procent iblanding af biobrændsel, og betyder, at OSL er verdens første hovedlufthavn til at tilbyde faste leverancer af biobrændstof, som en del af den daglige operative drift. Det sker fra marts 2015.
– SAS har i over ti år arbejdet på at fremskynde kommercialiseringen af vedvarende brændstoffer, så denne aftale er et vigtigt skridt mod konkrete initiativer for bæredygtig luftfart, siger koncernchef Rickard Gustafson, SAS.
SAS har gennem en kontinuerlig fornyelse af flyflåden og et omfattende miljøeffektiviseringsarbejde i luften og på jorden reduceret den totale CO2-udledning fra flyselskabet med cirka 13 procent siden 2015. I samme periode er produktionen øget betydeligt. SAS er også det første og eneste selskab i Skandinavien, som kun har Next Generation jetfly i sin flåde. Fra næste år vil SAS løbende få leveret de mest brændstofbesparende flytyper til kort- og langdistance: Airbus 330 Enhanced, Airbus 320 Neo og derefter Airbus 350 Extra Wide Body.
– Når vi investerer i den nyeste teknologi i luften, så bidrager det til at reducere udslip, men skal vi reducere flyets negative påvirkning på miljøet hurtigere og langt mere markant, så er leverancen af biobrændstof også en vigtig del at få på plads, siger Rickard Gustafson.
SAS har ambition om at bruge biobrændstof i endnu større grad de kommende år. Forventningen er, at biobrændstof snart kommer til at blive konkurrencedygtigt i forhold til fossilt alternativ. Dette kræver en omfattende miljø- og afgiftspolitik fra myndighederne, som tager hensyn til, at luftfarten er en kollektivtransport i en international hård konkurrence med små økonomiske marginer.
For yderligere information kontakt venligst:
SAS’ presseafdeling på telefon 32 32 31 35