Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

SAS utsett till Sveriges bästa företag inom kategorin Personresor

March 18, 2016 17:40

Under hösten och vintern har över 10 000 svenskar svarat på frågor i en stor opinionsundersökning, som syftade till att ta reda på vilket som är Sveriges bästa företag . När resultatet presenterades under torsdagen den 17 mars tog SAS hem priset som Sveriges bästa företag 2016 inom kategorin ”Personresor”.


I samma kategori var Norwegian, Flygbussarna, SJ och Viking Line nominerade. Motiveringen löd att SAS förknippas med kompetent personal, bra priser och ses som exklusiv, ledande, trygg och utmanande.

– Det känns fantastiskt kul att våra satsningar ännu en gång får ett sådant positivt gensvar. Vårt fokus är att göra livet enklare för Skandinaviens frekventa resenärer och därför är vi särskilt glada för det här erkännandet från svenska folket där de värderar vår kvalitet, service och prisvärdhet väldigt högt, säger Carina Malmgren Heander, Chief of Staff på SAS.

Med 4,3 miljoner EuroBonus-medlemmar flyger SAS varje dag 75 000 passagerare till och från och inom Skandinavien. I veckan lanserades en ny direktlinje mellan Stockholm och Los Angeles och under 2016 öppnar SAS även nya linjer från Skandinavien till Boston och Miami.

Av över 250 namngivna företag i Sverige, listades en handfull nominerande, varifrån en slutgiltig vinnare utsågs. IKEA blev totalvinnare och i denna huvudranking hamnade SAS på en tiondeplats i gott sällskap av exempelvis ICA, Volvo och Spotify.    

Bakom undersökningen ligger mediekoncernen Schibstedt och opinionsundersökningsföretaget Reflect. Undersökningen gick ut på att det svenska folket initialt fick ange vilka tre företag de föredrar framför andra. I steg två betygsattes företagen utifrån bland annat kvalitet, service, prisvärdhet och förtroende. SAS tilldelades utmärkelsen Sveriges bästa företag i kategorin Personresor vid en ceremoni på Nalen i Stockholm den 17 mars 2016.

Totalvinnare / huvudranking Sveriges bästa företag 2016:

1 IKEA 
2 Systembolaget 
3 ICA 
4 Apoteket 
5 Telia 
6 Clas Ohlson 
7 Volvo 
8 Spotify 
9 Arla 
10 SAS

För ytterligare information, vänligen kontakta:
SAS pressjour, tel 46 8 797 29 44

Latest news