Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

Flybilletter på Internett tar av

July 26, 2004 12:07

2 millioner nordmenn har en eller flere ganger bestilt flybilletter via Internett, viser en ny undersøkelse fra SAS Braathens. 50 prosent av alle nordmenn over 15 år har en eller flere ganger bestilt flybilletter over Internett. Oslo-folk er de flittigste brukerne av nettet, hvor 56 prosent av befolkningen har bestilt billetter via nettet. På Sørlandet har bare 39 prosent gjort det samme.

Historisk
Det er litt historisk sus over dette. Annenhver nordmann bestiller nå flybilletter over Internett. Fra nå av vil et flertall av befolkningen benytte nettet til bestilling av flybilletter, sier informasjonsdirektør Knut Løvstuhagen i SAS Braathens.

Enklere og billigere på nett
Etter lanseringen av SAS Braathens nye Internettsider med flere rimeligere priser har veksten vært enorm. Selskapet omsetter nå månedlig for 250 MNOK på nett og www.sasbraathens.no er derved ledende i det nordiske markedet for salg av reiser over internett. Enkle og rimelige enveis priser, og en brukervennlig internettside gjør at 10.000 billetter daglig selges på sasbraathens.no, sier leder for Internett i SAS Braathens, Ole Johan Lindøe. Vi forventer at veksten skal fortsette også over ferien etter hvert som flere bedrifter ser hvor enkelt det er å handle forretningsreiser på våre nettsider, fremholder han.

Generasjonskløft
Undersøkelsen viser at det er nesten dobbelt så mange som har bestilt flybilletter over Internett blant de mellom 30 og 39 år (66 prosent) sammenlignet med de over de over 50 år (36 prosent).

Utdanning teller
Det er de med høyest utdanning som i størst grad benytter Internett for bestilling av reiser. For personer med minimum tre års høyskoleutdanning, svarer mer enn to av tre at de en eller flere ganger har bestilt flybilletter over Internett. I storbyene bruker 61 prosent Internett til billettbestillinger, mens bare 34 prosent av de som kommer fra landsbygda gjør det samme. Undersøkelsen viser også at menn har i noe større grad enn kvinner erfaring å bruke Internett til bestilling av flyreiser (52/48%). Undersøkelsen er gjennomført av Perduco for SAS Braathens i juli blant 1000 nordmenn over 15 år.

SAS Braathens kommukasjonsavdeling

Latest news