Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

Cimber Air og SAS udbygger codeshare samarbejde

January 31, 2005 15:00

Med virkning fra 14. februar har Cimber Air og SAS indgået et codeshare samarbejde på tre ruter fra Billund til henholdsvis Stockholm, Oslo og Bruxelles.

– I SAS fortsætter vi målrettet vores arbejde med at vinde indpas i det jyske marked. Vi tegner mange nye firmaaftaler, vi har øget antallet af sæder og afgange på de mest efterspurgte indenrigsafgange og har i det hele taget et stærkt kommercielt fokus vest for Storebælt. Dermed er det endnu et skridt på vejen, at vi nu kan tilbyde codeshare på tre nye ruter, siger vice-administrerende direktør i Scandinavian Airlines Danmark, Jens Wittrup Willumsen.

I forvejen samarbejder SAS og Cimber Air på en række områder. Blandt andet flyver Cimber Air syv ruter for SAS, og de to selskaber har codeshare samarbejde på Cimber Airs ruter fra København til fire østeuropæiske destinationer.

– Vi er glade for aftalen, som blandt andet betyder, at vores kunder kan optjene og benytte SAS EuroBonus-point på de tre ruter fra Billund. Derudover bliver der skabt nye muligheder og bedre forbindelser mellem Midtjylland og f.eks. Nordnorge og Nordsverige. Nu kan man flyve med Cimber Air til Stockholm eller Oslo – og videre derfra med SAS – på den samme, gennemgående billet, siger administrerende direktør i Cimber Air, Jørgen Nielsen.

For yderligere information kontakt
Mikkel Nielsen, informationsmedarbejder i Scandinavian Airlines Danmark, på telefon 3232 3608
eller
Jørgen Nielsen, administrerende direktør i Cimber Air, Jørgen Nielsen på telefon 2242 3982

Codeshare betyder, at to eller flere selskaber lægger flynumre til den samme afgang. SK3433 og QI743 fra København til Basel er f.eks. samme maskine. Fordelen for kunden er, at den konkrete afgang findes i begge selskabers reservationssystemer – og at der kan laves gennemgående billetter. F.eks. Billund – København med SAS og videre på samme billet København – Basel med Cimber Air. I det nævnte eksempel vil der desuden optjenes EuroBonus-point hele vejen og flytiderne vil være tilpassede.

Med venlig hilsen
SAS Scandinavian Airlines Danmark A/S
Informationsafdelingen

Latest news