Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

Stor-satsing i mars: SAS Braathens åpner seks nye utenlandsruter

November 3, 2005 12:25

SAS Braathens sørger for en knallsterk åpning av sommertrafikkprogrammet 2006 med introduksjon av hele seks nye utenlandsruter, hvorav fem går til nye destinasjoner.

Fra 26. mars neste år tilbyr SAS Braathens flere ukentlige rundturer mellom Oslo og Madrid, Wien, Kreta, Athen og Napoli. Samtidig åpner selskapet en ny direkterute mellom Torp ved Sandefjord og Malaga, mens ruten Torp – Nice gjenopptas etter en vinterpause.

Billetter til de nye rutene legges ut for salg fra og med lørdag 10. november.

Det er anskaffelsen av enda et Boeing 737-fly – nummer 52 i rekken – som gjør denne ekspansjonen mulig.

— Jeg er utrolig glad for at vi har fått dette til, sier administrerende direktør Petter Jansen i SAS Braathens. – Da vi etablerte selskapet for ett og et halvt år siden, sa jeg at vi først skulle konsolidere, så ekspandere. Vi har benyttet tiden til å senke kostnader og effektivisere driften. Vi har utviklet et produkt som publikum etterspør, og inngått nye avtaler som har styrket vår konkurranseevne. Denne prosessen fortsetter, men vi har nå kommet så langt at de økonomiske forutsetningene for å kunne ekspandere er på plass.

Den nye SAS Braathens-ruten til Madrid vil bli fløyet fire ganger i uken, med avgang fra Oslo mandag, torsdag, fredag og søndag. Fra Madrid har de reisende gode videreforbindelser innenriks med SAS-konsernets spanske flyselskap Spanair som flyr til 18 byer i Spania, inklusive Balearene og Kanariøyene.

— Med koplingen til Spanair får SAS Braathens et veldig sterkt produkt i Spania, konstaterer Petter Jansen. SAS Braathens flyr allerede i dag direkte fra Norge til Barcelona, Alicante, Malaga, Palma og Las Palmas.

Laveste billettpris Oslo – Madrid blir 721 kroner én vei, medregnet skatter og avgifter.

Det nye Boeing 737-flyet som SAS Braathens setter i drift, gir selskapet nok kapasitet til å kunne introdusere ytterligere fire utenlandsruter fra Oslo i slutten av mars neste år. Mellom Oslo og Wien blir det tre ukentlige rundturer med avgang tirsdag, torsdag og søndag. Billettprisene starter på 661 kroner én vei. Den nye ruten til Napoli vil bli fløyet onsdag og lørdag, og også her vil rimeligste enveisbillett koste 661 kroner. Oslo – Athen vil bli fløyet onsdag og lørdag, med priser fra 721 kroner én vei. Flygningene til Chania på Kreta vil gå tirsdag og søndag, og koster fra 796 kroner.

Den nye ruten fra Torp ved Sandefjord til Malaga vil bli fløyet på lørdager, og laveste enveispris er satt til 796 kroner. Torp – Nice vil også gå på lørdager, og laveste pris er 621 kroner.

På flygningene til Madrid og Wien tilbyr SAS Braathens en kabininnredning inndelt i Business-, Economy Flex- og Economy-klasse. På de øvrige rutene blir det gjennomgående Economy-innredning.

— SAS Braathens har hatt en betydelig vekst i antall passasjerer på Europa-rutene. Bare i september var det 16 prosent flere reisende på våre Europa-flygninger enn i samme måned for ett år siden. Det er først og fremst husholdningene som inspireres til å reise av de lave prisene, og mange drar på helgetur til europeiske storbyer. Med utenlandsrutene vi nå skal introdusere, gir vi dem nye muligheter til å oppleve Europa, sier Petter Jansen.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Cathrine Foss Stene, kommunikasjonsdirektør, telefon 95 71 55 16
Siv Meisingseth, informasjonssjef, telefon 95 71 61 45

Latest news