Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

Familiedag på SAS Museet på Gardermoen

September 15, 2006 16:31

I anledning SAS 60 års markering 17. september, så vil SAS Museet denne søndagen ha et program og et tilbud som vi vil fenge mange flyinteresserte. Opplegget er spesielt tilpasset barnefamilier. Det vil bli arrangert tegnekonkurranse med fine premier, og barn får egne ID kort etter at de har blitt fotografert i uniformslue og i riktige flyomgivelser. Det vil bli gratis servering av kake med mer i kafeteriaen som seg hør og bør på en fødselsdag, og med muligheter for levende musikk av SAS Janitsjarorkester

Flymuseets utstilling er sterkt å anbefale, siden denne inneholder en skandinavisk luftfartshistorie med spennende epoker og episoder. Gjennom utstillingsgjenstander, flymodeller, uniformer, tablåer og plansjer får man et godt inntrykk av den fantastiske utviklingen, innlevende fortalt av de entusiastiske pensjonistene som var en del av historien. Disse har til daglig ansvar for museet på ideell basis. Museet har også en spesialutstilling med nær 90 krigsflymodeller fra 1914 til i dag, og fotos, plakater, flybibliotek/-arkiv vitner om at vi har med en omfattende og verdifull samling å gjøre.

SAS Museet befinner seg på Gardermoen Vest, ved siden av General-Aviation bygningen, og i nærheten av der den opprinnelige terminalen var på Gardermoen. Kjørende sørfra mot lufthavnen, så skal man ta av mot Nannestad på E35, og så følger man skiltingen til GA-terminalen. Åpningstiden denne søndagen vil være kl 1200-1700.

Informasjon om SAS Museet kan rettes til Tore Winderen på telefon 91 33 50 65.
Spørsmål vedrørende SAS 60 år: Knut Morten Johansen, Kommunikasjonsavdelingen SAS Braathens. 95 90 85 14

Vennlig hilsen

Knut Morten Johansen

_______________________________
Knut Morten Johansen
Director Public Relations
SAS Braathens
+ 47 95 90 85 14

Latest news