Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

Mats Jansson ny vd och koncernchef i SAS

October 16, 2006 13:38

Styrelsen i SAS AB har idag utsett Mats Jansson till ny vd och koncernchef i SAS. Han är 54 år och har närmast varit vd och koncernchef för Axel Johnson AB som har en omsättning på ca 43 miljarder kronor och 14 000 anställda i 25 länder (koncernen 2005). Johnson-koncernen arbetar med allt från distribution av dagligvaror till industriprodukter.- Mats Jansson är en respekterad ledare som under tolv år varit vd och koncernchef för en rad stora företag med nordisk och internationell verksamhet, bland andra Catena/Bilia, Fazer och Axfood, säger Egil Myklebust, ordförande i SAS styrelse.

– Mats Jansson är en dokumenterat skicklig ledare med erfarenhet av både konsument- och business-to-business-sektorn. Han är van att arbeta inom branscher som präglats av stora förändringar. Han är en energisk, motiverad, trygg och öppen person. Hela styrelsen är enig om att han är den rätte chefen att fortsätta att utveckla SAS, säger Egil Myklebust.

– SAS har ett positivt laddat varumärke, en stor kundbas och kompetenta medarbetare, säger Mats Jansson. Både flygbranschen och SAS har fortsatta omställningsbehov. I den allt hårdare konkurrensen har SAS-koncernen med sina flygverksamheter starka utvecklingsmöjligheter.

Mats Jansson tillträder sin tjänst i SAS 1 januari 2007.

Presskonferens
Hålls idag klockan 15.30 på SAS huvudkontor, hörsalen, Frösundaviks Allé 1, Stockholm.

Närmare upplysningar:
Informationsdirektör Hans Ollongren +46 70997 1950

Bild på Mats Jansson och Egil Myklebust:
https://www.sasgroup.net/SASGroup_Facts/ImageGallery/Jansson_Myklebust.jpg

Bilder på Mats Jansson:

https://www.sasgroup.net/SASGroup_Facts/ImageGallery/M_Jansson2.jpg
https://www.sasgroup.net/SASGroup_Facts/ImageGallery/M_Jansson3.jpg
https://www.sasgroup.net/SASGroup_Facts/ImageGallery/M_Jansson4.jpg
https://www.sasgroup.net/SASGroup_Facts/ImageGallery/M_Jansson.jpg

Latest news