Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

SAS 60 år og yngre enn noensinne

September 15, 2006 16:31

Søndag 17. september er det 60 år siden et Douglas DC-4 tok av fra Stockholm til New York. Dette markerte starten på en fantastisk luftfartshistorie som skulle omfatte over 600 fly og en mengde rutedestinasjoner over alle verdens fem kontinenter. SAS var først ute på flere områder. Allerede i 1954 gikk ruten til Los Angeles over nordpolen, og tre år senere var SAS det første selskapet som hadde verden rundt flygninger hvor man krysset polområdene i nord. I 1959 startet jetalderen for selskapet ved å være det første som satte Caravelle i drift på rutene i Europa og Midtøsten.

Luftfarten har vært i rivende utvikling gjennom alle disse årene, og SAS har vist evne til å endre seg i forhold til hva markedet har ønsket. Å fly var for noen år tilbake regnet å være en luksusaktivitet forbeholdt noen få med mye penger, mens flyreiser i dag har blitt en del av hverdagen både i forretning og fritid for folk flest.

Parallelt med denne historien opererte også Braathens S.A.F.E. fra 1946 med stor pionerånd, og bidro sterkt til at Norge har fått et godt utviklet luftfartssystem, og gjort nordmenn til et av de mest flybereiste folkeslag i hele verden. Sammenslåingen og integrasjonen av Braathens og den norske delen av SAS er nå tilbakelagt. Det nye selskapet SAS Braathens skal nå på basis av den stolte historien fly inn i framtidens luftfart, med de mange muligheter og utfordringer som dette innebærer.

SAS 60 år og yngre enn noensinne er slagordet for markeringen, som for SAS Braathens vil bestå av flere ulike aktiviteter framover. En av disse aktivitetene er åpen dag på SAS Museet på selve dagen for den første flygningen. Ellers vil alle passasjerer få servert kransekake og sjokolade med mer på mandag 18. september.

—————————————————————————————————————-
Spørsmål vedrørende SAS 60 år: Knut Morten Johansen, Kommunikasjonsavdelingen SAS Braathens. 95 90 85 14

Vennlig hilsen

Knut Morten Johansen

_______________________________
Knut Morten Johansen
Director Public Relations
SAS Braathens
+ 47 95 90 85 14

Latest news