Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

SAS koncernens trafiktal för november 2006: Positiv utveckling men kostnadsåtgärder måste fortsätta

December 7, 2006 11:05

SAS koncernens flygbolag transporterade 3,3 miljoner passagerare under november vilket är rekordhögt och 4,7% fler än november 2005. Kabinfaktorn under månaden uppgick till 66,4%, en nedgång med 1,4 procentenheter jämfört med föregående års rekordnivå.

Speciellt positiv var tillväxten i den finska marknaden där Blue1 fortsätter att ta marknadsandelar. airBaltic fortsätter den goda tillväxten. SAS Sverige hade en tillväxt på 4,9% samt förbättrad kabinfaktor. SAS Braathens hade en trafiktillväxt på 1,6%. SAS Danmark hade en något lägre kabinfaktor än föregående års rekordhöga nivåer.

– Trafikväxten var fortsatt god under november och antalet passagerare ökade till rekordmånga 3,3 miljoner. Det är mycket glädjande att den starka efterfrågan i marknaden fortsätter och att vi lyckas ha fortsatt höga kabinfaktorer, säger Gunnar Reitan t.f. VD och koncernchef för SAS koncernen.
– Utvecklingen är positiv men en väsentlig orsak till den fina utvecklingen och den starka yielden är en mycket god konjunktur. Det är därför nödvändigt att med full kraft fortsätta arbetet med kostnadssänkande åtgärder i kombination med nya kommersiella satsningar.

För ytterligare information om SAS koncernens trafiktal, vänligen kontakta
Sture Stølen, VP Head of SAS Group Investor Relations +46 8 797 1451

SAS Danmark konsoliderer høj belægningsgrad

November viste fin fremgang på destinationer i blandt andet UK og Tyskland. Også den danske indenrigstrafik samt ruterne i Skandinavien kunne fremvise stigninger i den gennemsnitlige kabinefaktor.

“November i år er oppe imod alle tiders super-november i 2005, hvor vi i Scandinavian Airlines Danmark oplevede de procentuelt største stigninger i antal passagerer og kabinefaktor efter introduktionen af OneWay. Derfor er det tilfredsstillende at passagervolumen (ASK) kun er faldet marginalt mere end de fem procent vi har neddroslet produktionen. Så bag tallene er der en positiv udvikling, hvor vi fastholder en høj kabinefaktor. Sammenligner vi de 11 måneder af 2006 med samme periode i 2005 har vi en passagerfremgang på 3.5 procent og en vækst på 6 procentpoint i kabinefaktor,” siger adm. direktør i Scandinavian Airlines Danmark, Susanne Larsen.

ASK: antal producerede sædekilometer RPK: antal betalte passagerkilometer Kabinefaktor: gns. udnyttede sæder

Latest news