Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

Ytterligare nya destinationer med SAS Sverige

November 30, 2006 10:15

SAS Sverige lanserar tre nya linjer från Stockholm till Bergen, Lyon och Bristol lagom till sommarsemestern. Det innebär att SAS Sverige utökar med totalt nio nya destinationer nästa år. Dessutom ökas antalet flygstolar på befintliga linjer till semesterorterna Nice, Istanbul, Aten och Split.
– Det går bra för oss och vi expanderar med fler linjer där vi sett att efterfrågan är stor. Vi är det flygbolag i Sverige som flyger till flest destinationer och har flest frekvenser och nu ökar valmöjligheterna med än fler linjer direkt från Arlanda, säger Susanne Dahlberg, kommersiell chef för Scandinavian Airlines Sverige.

Den 25 juni startar SAS Sveriges nya linje mellan Stockholm och Bergen. Linjen kommer att trafikeras fem dagar i veckan fram till mitten av augusti. Bergen är ingångsporten till de norska fjordarna och bjuder på en unik blandning av kultur, nöjen, historik och naturupplevelser.
Frankrikes kulinariska huvudstad Lyon är också en del av SAS Sveriges sommarerbjudande. Med start den 28 juni avgår flyg mellan Stockholm och Lyon två dagar i veckan. Den nya linjen lanseras bland annat som svar på ökad efterfrågan på semesterresor från Lyon till Stockholm.
Storbritanniens tredje största turistmål, Sydvästra England, får en direktförbindelse när Bristol lanseras den 29 juni. Sydvästra England inkluderar resmål såsom Devon, Bath och Cornwall. Linjen blir den enda som går nonstop mellan Stockholm och Bristol. Linjerna till Bristol och Lyon kommer att trafikeras fram till början av augusti.

Mellan Stockholm och de befintliga resmålen till Nice, Aten, Istanbul och Split kommer fler flygstolar finnas tillgängliga. Mellan Stockholm och Nice ökar frekvensen av avgångar mellan 4 april och 7 oktober. Även linjen Stockholm-Aten kommer at få ett ökat antal avgångar per vecka. Det gäller främst mellan 28 april och 3 november. Linjerna Stockholm-Istanbul och Stockholm-Split kommer att trafikeras av större flygplan.

Resor till och från Nice, Aten, Istanbul, Split, Bristol och Lyon ingår i “Nya Europaflyget” med enkelbiljetter från 650 kronor. Biljetter till och från Bergen startar på 595 kronor. Biljetterna börjar säljas den 5 december.
För ytterligare information var god kontakta:
Susanne Dahlberg, kommersiell chef, Scandinavian Airlines Sverige, tel: +46-70 997 5074
Korta fakta om SAS Scandinavian Airlines Sverige AB, ett dotterbolag inom SAS-koncernen:
Årspassagerare: Cirka 6 miljoner
Flygplan: 42
Medarbetare: 2500
Start/landningar: 300 per dag
Destinationer: 44, från och inom Sverige.

Scandinavian Airlines är det flygbolag som säljer flest lågprisbiljetter i Sverige.

Latest news