Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

Enklare att flyga mellan Luleå och Kina

March 28, 2007 14:33

Den 25 mars var det premiär för SAS direktflyg mellan Stockholm och Beijing, en efterlängtad flyglinje – inte minst bland affärsresenärer. I samband med invignings-flygningen undertecknades också samarbetsavtalet mellan SAS och Air China. För den som flyger från Luleå innebär det enklare resor till hela Kina utan onödiga mellanlandningar eller incheckningar.Varje vecka etablerar sig två nya svenska företag i Kina. Och när det gäller städer med bäst affärsmöjligheter i hela världen placerar sig Beijing på andra plats, strax efter London, enligt en ny undersökning om affärsresande utförd av SAS Sverige. Efterfrågan p�� bättre förbindelser till Kina gör att Scandinavian Airlines Sverige på söndag lanserar en ny direktlinje mellan Stockholm och Beijing. Genom ett samarbetsavtal med Air China öppnar SAS även porten till över 50 inrikesdestinationer i hela Kina med hjälp av direktanslutna inrikesflyg från Beijing. Det innebär att SAS resenärer kan ta sig enkelt från Luleå till exempelvis Shenzhen utan att behöva checka in flera gånger på vägen

– Vi har Sveriges största linjenät inrikes. Och med vårt nära samarbete med Air China får våra resenärer nu tillgång till det största linjenätet i Kina. Det blir enkelt att ta sig från olika delar av Sverige till hela Kina, säger Marie-Louise Källström, försäljningsdirektör på Scandinavian Airlines Sverige.

Med den nya linjen blir Beijing Skandinaviens port till Kina. Till en början kommer SAS att ha fyra avgångar till och från Beijing i veckan. Linjen kommer att trafikeras med Airbus 340 med plats för 261 resenärer. Resor från Luleå till Stockholm kostar från 7 860 kr.

För ytterligare information var god kontakta:
Presstjänst, Scandinavian Airlines Sverige, tel: +46-8-797 33 30
Marie-Louise Kjellström, Försäljningsdirektör, Scandinavian Airlines Sverige, tel: +46-8-797 15 77

Informationsavdelningen Scandinavian Airlines Sverige

________________________________________________________________________
Korta fakta om Scandinavian Airlines Sverige, dotterbolag inom SAS-koncernen:
Årspassagerare: Cirka 6 miljoner
Flygplan: 42
Medarbetare: 2500
Start/landningar: 300 per dag
Destinationer: 48 från och inom Sverige.
Scandinavian Airlines är idag det flygbolag som säljer flest lågprisbiljetter i Sverige.

Latest news