Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

Enklare att flyga mellan Växjö och Kina

March 29, 2007 14:56

Den 25 mars var det premiär för SAS direktflyg mellan Stockholm och Beijing, en efterlängtad flyglinje – inte minst bland affärsresenärer. För den som flyger från Växjö innebär det enklare resor till hela Kina utan onödiga mellanlandningar eller incheckningar.Varje vecka etablerar sig två nya svenska företag i Kina. Och när det gäller städer med bäst affärsmöjligheter i hela världen placerar sig Beijing på andra plats, strax efter London, enligt en ny undersökning om affärsresande utförd av SAS Sverige. Efterfrågan på bättre förbindelser till Kina har lett fram till att SAS i söndags lanserade en ny direktlinje mellan Stockholm och Beijing. Genom ett samarbetsavtal med Air China öppnar SAS även porten till över 50 inrikesdestinationer i hela Kina med hjälp av direktanslutna inrikesflyg från Beijing. Det innebär att SAS resenärer kan ta sig enkelt från Växjö till exempelvis Shenzhen utan att behöva checka in flera gånger på vägen.

– Vi har Sveriges största linjenät inrikes. Och med vårt nära samarbete med Air China får våra resenärer nu tillgång till det största linjenätet i Kina. Det blir enkelt att ta sig från olika delar av Sverige till hela Kina, säger Marie-Louise Kjellström, försäljningsdirektör på Scandinavian Airlines Sverige.

Med den nya linjen blir Beijing Skandinaviens port till Kina. Till en början kommer SAS att ha fyra avgångar till Beijing ifrån Arlanda samt sex avgångar från Köpenhamn. Linjen kommer att trafikeras med Airbus 340 med plats för 261 resenärer. Resor från Växjö till Beijing via Arlanda kostar från 7 550 kr.

Missa inte vårens trafiknyheter på www.sas.se och www.sas.dk
För ytterligare information var god kontakta:
Scandinavian Airlines Sverige, Presstjänst, tel: +46-8-797 33 30
Marie-Louise Kjellström, Försäljningsdirektör, Scandinavian Airlines Sverige, tel: +46-8-997 15 77
Informationsavdelningen Scandinavian Airlines Sverige

Korta fakta om Scandinavian Airlines Sverige, dotterbolag inom SAS-koncernen:
Årspassagerare: Cirka 6 miljoner
Flygplan: 42
Medarbetare: 2500
Start/landningar: 300 per dag
Destinationer: 48 från och inom Sverige

Latest news