Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

Flygstrejken är slut

May 29, 2007 00:07

SAS Sverige flyger enligt ordinarie tidtabell från och med onsdag den 30 maj.Parterna undertecknade strax efter midnatt ett nytt kollektivavtal för SAS Sveriges kabinanställda. Avtalet gäller från 1 mars, 2007 till och med 30 april, 2010. Avtalet ligger i nivå med svensk arbetsmarknad, dvs. 10,3 % över 38 månader.

HTFs strejk upphör därmed med omedelbar verkan och SAS Sverige återupptar all trafik från och med onsdag den 30 maj, 2007.

– Jag glad och lättad över att vi kommer på vingarna igen. Nu har vi har enats med HTF om ett nytt kollektivavtal och lägger all energi på att få igång verksamheten igen. Från och med onsdag den 30 maj flyger vi enligt ordinarie tidtabell igen, säger Anders Ehrling, VD i SAS Sverige.

– Det har varit några hårda veckor med hårda ord. Men nu är vi överens och vi ser det som en gemensam uppgift att tillsammans bygga vidare på framtidens SAS Sverige. Vi har ett gemensamt ansvar att bygga ett nytt förtroende mellan SAS och kunderna, mellan ledningen, personalen och de fackliga organisationerna. Det ansvaret ska vi ta, säger Cecilia Fahlberg, vice ordförande i HTF och Anders Ehrling, VD SAS Sverige.
För mer information var god kontakta:
SAS Sveriges pressjour, tel +46 8 797 33 30
Korta fakta om Scandinavian Airlines Sverige, dotterbolag inom SAS-koncernen:
Årspassagerare: Cirka 6 miljoner
Flygplan: 42
Medarbetare: 2500
Start/landningar: 300 per dag
Destinationer: 51, från och inom Sverige
Scandinavian Airlines är idag det flygbolag som säljer flest lågprisbiljetter i Sverige.

Latest news