Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

Første skridt i en ny samarbejdsmodel i SAS

August 17, 2007 11:10

I et brev til SAS’ koncernchef, Mats Jansson, skriver fire danske faglige repræsentanter, der alle repræsenterer deres faglige organisationer (CAU, DPF, LFF og LH), at de er glade for, at der nu er fremlagt en klar vision for virksomheden, og at en indsats fra engagerede og motiverede medarbejdere er en central forudsætning for genopbygningen af tillidsforholdet mellem SAS og SAS’ kunder. Foreningerne erklærer endvidere, at de aktivt og positivt vil arbejde for total fredspligt efter indgåelse af overenskomstforhandlingerne for 2007 og i den periode overenskomsterne gælder.

De ordførende i foreningerne, der organiserer SAS medarbejdere inden for Ground Services og SAS Technical Services i Danmark, har også tilsluttet sig brevets indhold.

Det er en forudsætning, at SAS gennemgår en kulturel forandring og at der findes en ny samarbejdsmodel inden for SAS koncernen for at lykkes med at nå målene i SAS’ Strategi 2011, der blev lanceret i juni i år.

– Jeg hilser brevet med ‘en udstrakt hånd’ velkomment. Det er et stærkt initiativ og begyndelsen på et kulturelt gennembrud i virksomheden, og ikke mindst kommer det til at lede til en større stabilitet inden for SAS til glæde for vores kunder, siger Mats Jansson, CEO og koncernchef og fortsætter:

– Det er det første vigtige skridt og et gennembrud i en ny samarbejdsmodel mellem SAS og vores faglige organisationer i Danmark.

Foreningerne skriver i brevet til SAS ledelsen:

– SAS skal leve af tilfredse kunder, og vi er indstillede på, at vores første prioritet er at genopbygge kundernes tillid til og tilfredshed med SAS, og de fortsætter:

– Med den rette indstilling og vilje til samarbejde fra begge sider, er vi overbeviste om, at vi bevæger os ind i en tid, hvor vi har et SAS uden strejker.

Forudsætningerne er dermed forandret og virkeligheden en anden i relation til den tidligere kommunikerede beslutning om, at SAS trafik mellem København og Oslo, respektive København og Stockholm skulle flyves af SAS’ svenske og norske datterselskaber.

Den øgede stabilitet for SAS’ kunder, som initiativet leder til, gør det naturligt og logisk for SAS at justere den tidligere beslutning. Det indebærer, at trafikprogrammet mellem København og Oslo, respektive København og Stockholm fremover skal flyves med en relativt jævn fordeling i produktion (fly og besætning) fra både SAS Sverige, Norge og Danmark.

SAS koncernen opnår gennem den justerede beslutning en produktionsmodel, som er en god kombination af kundebehov og effektiv produktionsplanlægning.

For yderligere oplysninger:
Hans Ollongren, SAS Group telefon: +46 70 997 19 50
Bertil Ternert, SAS Group telefon: +46 70 997 2081

Bilag: Brev fra de faglige organisationer

SAS Group Corporate Communications

Fodnote:
De 6 foreninger,der har taget initiativet, er CAU (Cabin Attendants Union), Ekspeditionsarbejdernes klub, LFF (Luftfartsfunktionærerne), DPF (Dansk Pilotforening), Klub 537 (Flytekniker i SAS) og LH (Ledernes Hovedorganisation)

Latest news