Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

Gunnar Reitan lämnar SAS

June 13, 2007 16:33

Gunnar Reitan, vice koncernchef i SAS samt ansvarig för affärsområdet Individually Branded Airlines kommer på egen begäran att lämna sin befattning den 15 augusti 2007.

Gunnar Reitan har varit anställd i SAS sedan 1988, och innehaft flera ledande befattningar, bland annat var han SAS-koncernens CFO i perioden 1993-2002. Han var också ansvarig för koncernens hotellverksamhet och ordförande i Rezidor SAS fram till börsintroduktionen av bolaget i november 2006.

Gunnar Reitan har varit medlem av SAS koncernledning och vice koncernchef sedan 1993, samt tillförordnad koncernchef i perioden augusti-december 2006.

– Jag vill tacka Gunnar för att han på ett förtjänstfullt sätt fyllt rollen som tillförordnad koncernchef under andra halvåret 2006. Med sin gedigna erfarenhet höll han stabilt ihop verksamheten och säkrade att vi inte tappade tempot i vår starkt konkurrensutsatta bransch, säger Mats Jansson, VD och koncernchef.

Gunnar har också varit en nyckelperson i koncernen när det gäller att bygga upp våra flygbolag i marknader utanför Skandinavien, inte minst i Baltikum.
Jag önskar Gunnar Reitan lycka till med nya utmaningar inom näringslivet.

Gunnar Reitan kommenterar ;
-Jeg har hatt interessante og utfordrende oppgaver over mange år i SAS Konsernledelse. Jeg ser tilbake på denne perioden med tilfredshet og verdsetter de mange rike erfaringer, ikke minst på den internasjonale arenaen. Når jeg nå forlater SAS-konsernet vil jeg önske virksomheten og de mange dyktige medarbeidere lykke til på ferden i en spennende og utfordrende bransje.

Ansvaret för affärsområdet Individually Branded Airlines kommer framöver att ligga hos koncernchefen.

För ytterligare information

Hans Ollongren, Informationsdirekt��r – SAS koncernen
+46 8 797 1950 eller +46 70 997 1950
hans.ollongren@sas.se

SAS Group Corporate Communications

Latest news