Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

Orientering om norsk flytrafikk

October 29, 2007 10:23

SAS har kansellert en del avganger i dag som en følge av at alle selskapets Q400 er satt på bakken permanent. Norske passasjerer rammes i liten grad av dette, bortsett fra 7 rundturer til Norge i dag.SAS Danmark opererer trafikk fra København til de norske byene Bergen, Stavanger og Kristiansand med Q400-fly. Denne trafikken blir berørt av kanselleringer, og i dag dreier dette seg om 7 rundturer (15 avganger) mellom Danmark og Norge:

4 rundturer mellom København og Stavanger
1 rundtur mellom København og Kristiansand
2 rundturer mellom København og Bergen

SAS forsøker å booke om passasjerene som rammes til andre avganger. De som heller ønsker å få pengene tilbake kan selvsagt velge det.

Norsk innenrikstrafikk er ikke berørt, siden SAS Norge ikke opererer denne flytypen i vårt rutenett. Likevel er et par avganger kansellert i vår trafikk i dag, fordi SAS Norge nå flyr trafikken mellom Oslo og København. Dette er en rute som vanligvis opereres av SAS Danmark.

SAS jobber med å finne en langsiktig løsning for å bytte ut de 27 Q400-maskinene. Frem til dette er klart vil selskapet bruke eksisterende flåte i konsernet, samt å leie inn ekstra fly til å erstatte Q400-maskiner.
——————
Kontaktinformasjon:
Informasjonssjef Thomas Midteide, 95 71 71 04
SAS Norge er landets største flyselskap med 440 avganger i døgnet, og er et heleid datterselskap i SAS konsernet. Selskapet driver ruter i Norge, samt mellom Norge og det øvrige Europa. Årlig frakter SAS Norge om lag 10 millioner passasjerer. Resultatet for 2006 var 361 millioner kroner.

SAS Norge har 62 fly, 54 av dem er Boeing 737, 6 er av typen Fokker 50 mens 2 er av typen Avro 70. SAS har omtrent 160 destinasjoner, og SAS Norge opererer 57 av disse direkte i og fra Norge. 17 av destinasjonene innenriks. Om lag 3500 medarbeidere arbeider i selskapet, som har sitt hovedkontor på Fornebu ved Oslo.

SAS Norge lanserte i oktober 12 nye fritidsdestinasjoner i Europa.

Latest news