Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

på SAS koncernens Q400-fly

September 17, 2007 12:06

Mandag den 17. september 2007Den 9. september var et af SAS Dash 8-400 (Q400) fly involveret i et havari i Aalborg. Den danske havarikommissions præliminære rapport fastslog den 13. september, at havariet skyldtes, at en bolt, som holder landingsstellet fast i den hydraulik-cylinder, som folder landingsstellet ud og trækker det ind igen, var blevet udsat for korrosion.

Den litauiske havarikommission har endnu ikke leveret sin rapport om det havari, som skete i Vilnius den 12. september.

SAS Family Assistance Team har kontakt med de passagerer, som var ombord ved de to havarier, for at hjælpe og give støtte hvor der er behov.

Samtlige SAS koncernens 27 Q400-fly står på jorden til ekstra kontroller som følge af det luftdygtighedsdirektiv (AD-note) som Transport Canada udstedte i sidste uge. Dele af landingsstellet udskiftes på samtlige fly, uanset om der findes fejl eller ej.

12 Q400-fly som befinder sig på udestationer flyves i øjeblikket tilbage til baserne i København og Stockholm. Flyvningerne udføres af tekniske piloter og efter at SAS egne mekanikere har gennemført visse nødvendige kontroller. Flyvningerne sker med tilladelse fra de skandinaviske myndigheder.

I slutningen af ugen beregnes samtlige Q400-fly at være kontrollerede. SAS afventer OPS-udvalgets beslutning om udfærdigelse af luftdygtighedsbevis. Dette sker, når myndighederne mener at have modtaget relevant dokumentation og information.

På grund af den nuværende situation har SAS været nødt til at annullere et stort antal afgange, og vi beklager de gener dette medfører for vores kunder. For opdateret information om trafiksituationen henvises vi til www.sas.dk , www.sas.se og www.sas.no.

SAS Group Communications

Latest news