Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

SAS Sverige accepterar medlarnas slutbud

May 23, 2007 10:13

Det slutgiltiga bud som medlarna presenterade söndag den 20 maj accepterades av FlygArbetsgivarna/SAS Sverige. Budet accepterades inte av HTF/SCCA.

– Genom att avböja medlarnas slutgiltiga bud kan jag inte annat än konstatera att HTF önskar att strejka kring frågor där SAS Sveriges kabinanställda redan har samma eller bättre villkor än våra svenska konkurrenter, säger Anders Ehrling VD SAS Sverige.

– Det är en allvarlig situation, men det finns fortfarande tid att finna lösningar för att undvika en konflikt som slår väldigt hårt mot våra kunder. Vi är öppna för att finna lösningar som ändrar i tjänstgöringsvillkoren och/eller lön. Men, detta förutsätter att vi håller oss inom den ram på 10,2% som HTF själva har definierat för årets avtalsrörelse, fortsätter Anders Ehrling.

– Till SAS Sveriges kunder kan jag bara be om ursäkt för den osäkerhet som hotet om en eventuell strejk innebär. Det finns fortfarande tid för HTF att ta sitt ansvar och teckna ett kollektivavtal som inte försämrar SAS förutsättningar att konkurrera och är i nivå med de andra kollektivavtal som HTF tecknat under våren, avslutar Anders Ehrling.

Kontinuerligt uppdaterad information om SAS Sveriges trafikala läge finns på http://www.sas.se.
För ytterligare information var god kontakta:
Anders Ehrling, VD, Scandinavian Airlines Sverige, tel: +46-709 97 19 37
Pressjour, Scandinavian Airlines Sverige, tel: +46-8-797 33 30
Korta fakta om Scandinavian Airlines Sverige, dotterbolag inom SAS-koncernen:
Årspassagerare: Cirka 6 miljoner
Flygplan: 42
Medarbetare: 2500
Start/landningar: 300 per dag
Destinationer: 51, från och inom Sverige.
Scandinavian Airlines är idag det flygbolag som säljer flest lågprisbiljetter i Sverige.

Latest news