Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

SAS Sverige varslar om lockout

May 16, 2007 12:58

HTF/SCCA, som organiserar SAS Sveriges kabinanställda, varslade den 14 maj 2007
om konflikt från och med morgonen den 25 maj. Varslet omfattar SAS Sveriges flygningar som bemannas av kabinpersonal anställda i Sverige. SAS flygningar till och från USA och Asien, samt SAS Danmark och SAS Norges flygningar påverkas inte av varslet.

Under onsdagen påbörjades medling i Medlingsinstitutets regi. FlygArbetsgivarna/SAS Sverige har samtidigt varslat om lockout. Det innebär att de HTF-anslutna kabinanställda som omfattas av varslet är uttagna i lockout från och med den 28 maj. Inga andra HTF-anslutna medarbetare inom SAS omfattas av denna lockout och arbetar som normalt.

– Vi ber våra kunder om ursäkt för den osäkerhet som HTF: s strejkvarsel innebär. SAS har erbjudit de kabinanställda ett treårsavtal i nivå med marknaden i övrigt men mötts av motkrav som motsvarar drygt 25 % kostnadsökningar per år. Nu fokuserar vi på att bistå medlarna i sitt arbete för att undvika konflikt, säger Anders Ehrling, VD SAS Sverige.
– Lockouten markerar hur allvarligt vi ser på situationen. Vi förväntar oss att den påskyndar lösningen av konflikten, avslutar Anders Ehrling.
Anders Ehrling, VD, Scandinavian Airlines Sverige, tel: +46-70 997 19 37
Pressjour, Scandinavian Airlines Sverige, tel: +46-8-797 33 30
Korta fakta om Scandinavian Airlines Sverige, dotterbolag inom SAS-koncernen:
Årspassagerare: Cirka 6 miljoner
Flygplan: 42
Medarbetare: 2500
Start/landningar: 300 per dag
Destinationer: 51, från och inom Sverige.
Scandinavian Airlines är idag det flygbolag som säljer flest lågprisbiljetter i Sverige.

Latest news