Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

SAS tager Dash 8 Q 400 ud af trafik

October 28, 2007 12:06

Efter den seneste tids hændelser med flytypen Dash 8 Q400 har ledelsen i SAS, efter et ekstraindkaldt bestyrelsesmøde i dag taget beslutningen om, at al trafik med denne flytype ophører.

“Tilliden til Q400 er mindsket betydeligt og vores kunder bliver mere og mere usikre overfor at flyve med flytypen. Derfor har jeg med bestyrelsens godkendelse taget en beslutning om umiddelbart, at tage Dash 8/Q400 ud af drift,” siger SAS koncernchef Mats Jansson.

SAS tog som første kunde Dash 8 Q400 i trafik i januar 2000. Flytypen har transporteret cirka fem procent af koncernens passagerer. Målet er at erstatte Q400-trafikken gennem omdisponering af eksisterende flytyper i SAS-koncernen samt ved hjælp fra partnere.

“Dash 8 Q400 har haft gentagende kvalitetsproblemer, og vi kan konstatere, at flytypen ikke imødekommer kundernes krav med hensyn til punktlighed og regularitet. SAS flyafvikling har altid haft et godt omdømme, og der findes en risiko for, at Dash 8/Q400 på sigt kan skade SAS som brand,” siger John Dueholm, vicekoncernchef i SAS.

SAS-trafikken kommer til at være påvirket af aflyste fly i den nærmeste tid som en effekt af beslutningen. Berørte passagerer får en mulighed for at lave deres reservation om eller få refunderet billetten. For detaljerede trafik informationer henvises til www.sas.dk.

Latest news