Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

SAS tar bagaget direkt till Luleå

February 5, 2007 14:25

Från och med i dag, den 5 februari, får alla som reser med SAS och Star Alliance till Luleå via Arlanda hämta ut sitt bagage på slutdestinationen Kallax flygplats. Passagerarna slipper därmed ta bagaget genom tullfiltret på Arlanda och sedan checka in det på nytt.

Turistbranschen och näringslivet i Sverige har länge velat att passagerarna ska få hämta ut sitt bagage på slutdestinationen – något som är vanligt i många andra europeiska länder.

Därför genomförs nu ett test i samarbete med Tullverket och Stockholm Arlanda Airport. Redan den 15 januari påbörjades testet för resenärer till Åre Östersund flygplats. Testet kommer att pågå till den 15 april. Förhoppningen är att det ska leda till en permanent lösning för Östersund och Luleå, och även införas för alla andra destinationer i Sverige

– Försöket har fungerat väl och vi har fått mycket positiv respons från resenärerna till Östersund. – Vi är därför glada att nu kunna ge Luleåresenärerna samma möjlighet, säger Peter Nilsson Inrikeschef SAS Sverige.
Peter Nilsson, Inrikeschef, Scandinavian Airlines Sverige, tel: +46-70-9974566
SAS Sveriges presstjänst, tel +46-8-7973330Korta fakta om Scandinavian Airlines Sverige, dotterbolag inom SAS-koncernen:
Årspassagerare: Cirka 6 miljoner
Flygplan: 42
Medarbetare: 2500
Start/landningar: 300 per dag
Destinationer: 44, från och inom Sverige
Scandinavian Airlines är idag det flygbolag som säljer flest lågprisbiljetter i Sverige.

Latest news