Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

SAS utser Björn Alegren till ny VD för SAS Ground Services (SGS) och Patrik Knutsson till ny inköpschef

August 31, 2007 14:00

SAS koncernen har utsett Björn Alegren till ny VD för dotterbolaget SAS Ground Services (SGS).Björn Alegren har en solid bakgrund inom SAS med många ledande befattningar, bl.a. som stationschef på Arlanda, som areachef i flera utlandsmarknader och regionchef för Europa och Mellanöstern. Han har också varit chef för SAS International samt VD för dotterbolaget European Aeronautical Group. Han har varit inköpschef sedan 2005.

Patrik Knutsson har samtidigt utsetts till ny inköpschef i SAS koncernen. Patrik Knutsson, som är civilekonom med en mycket gedigen inköpserfarenhet, kommer från företaget IBX, som är specialiserat på inköpslösningar, där han bl.a. varit programansvarig i ett strategiskt inköpssamarbete med SAS. Han var innan dess inköpschef på mobiloperatören “3”.

Hans-Otto Halvorsen, som varit VD för SGS sedan 2003, kommer efter ett gemensamt beslut med företagsledningen, att lämna sin befattning.

Ovanstående förändringar äger rum den 3 september.

SAS Group Corporate Communications

För ytterligare upplysningar:
Hans Ollongren, Informationsdirektör SAS koncernen, +46 70 997 19 50 Fotnot
SGS är ett helägt bolag i SAS koncernen som erbjuder passagerarservice på flygplatser samt marktjänster för hantering av baggage och flygplan.
SGS betjänade under 2006 totalt 129 flygbolag och har cirka 6600 anställda.
Omsättningen i SGS var 5,8 Mdr SEK under förra året.

Latest news