Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

Upplev norska kustpärlan Bergen i sommar

June 20, 2007 13:30

I SAS offensiva satsning på nya linjer inom Norden har turen nu kommit till Bergen på Norges västkust. Från och med den 25 juni och under hela sommaren erbjuder Scandinavian Airlines Sverige upp till fem direktflygningar per vecka från Arlanda till Bergen.Norges näst största stad, Bergen, är högaktuell i år. Det är i år 100 år sedan Edvard Grieg gick bort och runt om i Bergen kommer Griegs minne högtidlighållas. Varje onsdag, lördag och söndag under hela sommaren ges en unik chans att njuta av Griegs kompositioner, framförda på Troldhaugen.

− Bergen är den andra nya linjen till Norge vi öppnar i år, säger Susanne Dahlberg, kommersiell chef för Scandinavian Airlines Sverige. Våra kunder vill flyga direkt från Arlanda till spännande destinationer runt om i Norden och Europa. Under sommaren förväntas linjen till Bergen trafikeras av ungefär 25 000 personer.

Hansastaden Bergen är en utmärkt startpunkt för upptäcktsfärder i Västlandets vackra fjordlandskap. Från ”fjordarnas huvudstad” är det enkelt att ta sig runt till de många och varierande fjordarna. Eller stanna kvar i staden och promenera runt bland de gamla trähusen på Bryggen, som finns representerad på Världsarvslistan.

Linjen kommer att trafikeras av en Boeing 737-600. Mellan den 25 juni och den 8 juli trafikeras linjen med fem avgångar per vecka. Mellan den 9 juli och 24 augusti trafikeras linjen med tre avgångar per vecka.För ytterligare information var god kontakta:
Peter Nilsson, ansvarig för Scandinavian Airlines Sveriges inrikes och intraskandinaviska trafik, tel: +46-70-997 4566
Scandinavian Airlines Sverige pressjour, tel: +46-8-797 3330Korta fakta om Scandinavian Airlines Sverige, dotterbolag inom SAS-koncernen:
Årspassagerare: Cirka 6 miljoner
Flygplan: 42
Medarbetare: 2500
Start/landningar: 300 per dag
Destinationer: 51, från och inom Sverige.
Scandinavian Airlines är idag det flygbolag som säljer flest lågprisbiljetter i Sverige.

Latest news