Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

Mats Lönnqvist ny CFO och vice VD i SAS koncernen

December 22, 2008 10:00

Mats Lönnqvist kommer att tillträda som ny CFO och vice VD i SAS koncernen den 1 januari 2009. Han ersätter Gunilla Berg som innehaft befattningen sedan september 2002. Mats är 54 år och har mångårig erfarenhet som CFO, bland annat från börsföretagen Eniro, Esselte och Biacore. – Mats Lönnqvist har en bred erfarenhet av arbetet som CFO och är van att arbeta inom branscher som präglas av stora förändringar. Jag hälsar honom varmt välkommen till SAS, säger Mats Jansson SAS VD och koncernchef.

– Jag ser med förväntan fram mot att delta i arbetet för ett starkt och lönsamt SAS. De många utmaningar som bolaget står inför gör uppgiften både stimulerande och spännande, kommenterar Mats Lönnqvist.

– Gunilla Berg har i sju år med mycket hög kompetens och integritet, innehaft den viktiga rollen som CFO och vice VD i SAS koncernen. För mer än ett halvår sedan anmälde Gunilla att hon ville gå vidare i karriären. Tack vare hennes lojalitet har hon valt att stanna kvar tills efterträdaren tar vid. Jag vill tacka henne för ett utomordentligt samarbete och mycket goda arbetsinsatser och önskar henne lycka till i framtiden, säger Mats Jansson.

– Jag har nu under cirka sju år arbetat intensivt med förändringsarbetet i SAS. Det har varit utmanande men samtidigt väldigt stimulerande och lärorika år. När SAS nu går in i nästa fas i förändringsarbetet känns det mycket naturligt att lämna över till nya krafter. Jag önskar ledningen lycka till i det fortsatta arbetet, säger Gunilla Berg.

SAS Group Corporate Communications

För ytterligare information, vänligen kontakta
Elisabeth Manzi, presschef SAS koncernen, +46 8 797 4893

Latest news