Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

Northug-bonus til Redd Barna

January 31, 2008 08:45

Petter Northug takker nei til bonuser fra sponsoren sin i år, og har bestemt seg for at bonuspengene heller skal gå til Redd Barna gjennom hele sesongen.Bonuspengene han får hver gang han går seg til pallplass skal gå til Redd Barnas kampanje ”ABC redder barna”, som skal gi skolegang til åtte millioner barn som bor i land rammet av krig og konflikt innen 2010.

– Jeg har både fått skolegang og en trygg og god oppvekst her i Norge. Hvis jeg kan bruke farta i løypa til å gi barn en bedre oppvekst, så er det god nok bonus for meg, sier Petter Northug.

SAS dobler ved seier
Sponsoren SAS synes Petter Northugs idé om å støtte ”ABC redder barna” er så god at flyselskapet har lovet å doble utbetalingene som går til Redd Barna hver gang Northug vinner resten av året.

– Vi i Redd Barna er stolte og glade for at Norges fremste skiløpere støtter opp om våre skoleprosjekter i krigs- og konfliktfylte land. Det er flott at Petter hjelper oss med å nå målet om at åtte millioner barn skal få skolegang, sier generalsekretær i Redd Barna, Gro Brækken.

Under ski-NM har sponsoren SAS gitt bort plass på startnumrene til samarbeidspartneren Redd Barna.

– Det er første gang SAS og skiløperne stiller opp med logo for en humanitær organisasjon, og det er fantastisk at de går for Redd Barna, sier Brækken.

For ytterligere informasjon vennligst kontakt:
Bernt Halvard Olderskog, Sponsoransvarlig SAS Norge Tel: 9571 9091
Gitte Skilbred, Leder bedriftssamarbeid Redd Barna Tel: 9705 7819

SAS Norge er landets største flyselskap med 440 avganger i døgnet, og er et heleid datterselskap i SAS konsernet. Selskapet driver ruter i Norge, samt mellom Norge og det øvrige Europa. Årlig frakter SAS Norge om lag 10 millioner passasjerer. Resultatet for 2006 var 361 millioner kroner.

SAS Norge har 62 fly, 54 av dem er Boeing 737, 6 er av typen Fokker 50 mens 2 er av typen Avro 70. SAS har omtrent 160 destinasjoner, og SAS Norge opererer 57 av disse direkte i og fra Norge. 17 av destinasjonene innenriks. Om lag 3500 medarbeidere arbeider i selskapet, som har sitt hovedkontor på Fornebu ved Oslo.

SAS Norge lanserte i oktober 12 nye fritidsdestinasjoner i Europa.

Latest news