Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

SAS i gang med fritidssatsing

April 2, 2008 08:30

Denne uken tar de første flyene av i SAS Norges satsing på fritidsmarkedet. Reiseglade nordmenn setter kursen mot hele 12 nye europeiske destinasjoner.- Vi er glade for å kunne øke konkurransen i markedet for ferie og fritidsreiser. Nordmenn etterspør flere gode reiseopplevelser i Europa, og mange ønsker å ha god service og enkel reise også når de skal på ferie, sier kommunikasjonsdirektør Thomas Midteide i SAS Norge.

Gratis setevalg og bagasje
Flere pristester i mediene viser at nettverksselskapene ofte er like rimelige som de såkalte lavpris-selskapene når alle tillegg og avgifter regnes med i prisen. Hos SAS er alt inkludert, som gratis valg av favorittsete, gratis innsjekk av gjennomgående bagasje og god benplass.

Alle de nye rutene har to klasser om bord, Economy og Economy Extra. De som reiser i Economy Extra får også gratis servering om bord, og kan bruke SAS FastTrack som er en prioritert sikkerhetskontroll på Gardermoen.

– Nordmenn ser ut til å være umettelige på reiser til byene rundt Middelhavet. På våre nye ruter til Sør-Europa har vi hatt svært godt salg fra første dag, og til Spania har vi nå hele 11 fristende reisemål, sier Midteide.

Til Italia er det nå seks sjarmerende reisemål å velge mellom direkte fra Gardermoen med SAS. Konkurransen på reiser til Polen øker også betraktelig når SAS nå åpner ruter til både Gdansk, Krakow og Warszawa denne våren.

Innfører Business
SAS har opplevd stor pågang også fra forretningsreisende til flere av de nye destinasjonene. Derfor har selskapet valgt å innføre Businessklasse til Bristol og Gdansk. Til disse byene vil SAS Norge fly med tre klasser om bord, slik de gjør til de typiske forretningsdestinasjonene sine.

Slik tar SAS av til de nye reisemålene i Europa:
Gdansk: 31. mars
Krakow: 30. mars
Warszawa: 13. mai
Lyon: 31. mars
Bristol: 30. mars
Bilbao: 30. mars
Valencia: 30 mars
Malta: 1. april
Sevilla: 30. mars
Madeira: 27. oktober
Tenerife: 4. april
Palermo: 5. april
Venezia: 5. april
Cagliari: 5. april
Ibiza: 24. mai

——————
Kontaktinformasjon for journalister:
Kommunikasjonsdirektør Thomas Midteide
Telefon: 95 71 71 04
Mail: thomas.midteide@sas.no
SAS Norge er landets største flyselskap med 440 avganger i døgnet, og er et heleid datterselskap i SAS konsernet. Selskapet driver ruter i Norge, samt mellom Norge og det øvrige Europa. Årlig frakter SAS Norge om lag 10 millioner passasjerer. Resultatet for 2007 var 912 millioner kroner.

SAS Norge har 62 fly, 54 av dem er Boeing 737, 6 er av typen Fokker 50 mens 2 er av typen Avro 70. SAS har omtrent 160 destinasjoner, og SAS Norge opererer 58 av disse direkte i og fra Norge. 17 av destinasjonene er innenriks. Om lag 3500 medarbeidere arbeider i selskapet, som har sitt hovedkontor på Fornebu ved Oslo.

SAS Norge åpner 15 nye fritidsdestinasjoner i Europa i år.

Latest news