Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

SAS officielt flyselskab for internationale klimakonferencer

July 3, 2008 10:00

SAS bliver ”Officiel Airline” og ”Greening Partner” ved fire internationale konferencer op til FN’s Klimakonference 2009. SAS forpligter sig til at CO2-kompensere flyrejsen for alle konferencedeltagere, der flyver med SAS. SAS har indgået en partnerskabsaftale med Copenhagen Climate Council og bliver dermed ”Officiel Airline” og ”Greening Partner” ved en række internationale konferencer i København op til FN’s Klimakonference i december 2009.

Ifølge aftalen tilbydes alle konferencedeltagere rabat på SAS-billetter og samtidig forpligter SAS sig bl.a. til at CO2-kompensere flyrejsen for alle deltagere, der flyver med SAS til konferencerne.
Copenhagen Climate Council står for i alt fire klimakonferencer i København som optakt til FN-konferencen – bl.a. Nordic Climate Solutions i november i år og World Business Summit on Climate Change i maj næste år – hvor forskere, erhvervsledere, embedsmænd og politikere fra store dele af verden medvirker.

”Når tusindvis af mennesker flyver til konferencer i København, giver det selvfølgelig en miljøbelastning. Den belastning er vi med til at begrænse ved at købe CO2 reduktion i vedvarende energiprojekter i et omfang, der svarer til deltagernes flyrejser,” siger adm. direktør i SAS Danmark, Susanne Larsen.

Den nye partnerskabsaftale skal ses i sammenhæng med SAS-koncernens nye miljøstrategi, hvor det er målet at halvere CO2 udslippet pr. passagerkilometer frem til 2020. Det sker bl.a. ved hjælp af ny teknologi, mere direkte flyvninger, grønne landinger, brændstofbesparende programmer og på længere sigt iblanding af anden generations alternativ brændstof samt en gradvis fornyelse af flyflåden.
SAS deltager også i Klimaministeriets CO2-kampagne ”1 ton mindre” og på www.sas.dk har alle passagerer mulighed for at købe CO2-kompensation for deres flyrejse.

”SAS indtager en aktiv rolle i klimadebatten og sætter handling bag ordene ved at arbejde for at reducere miljøbelastningen ved flyrejser på både kort og lang sigt. Aftalen med Copenhagen Climate Council giver os mulighed for at gøre en konkret indsats og samtidig være synlige i et vigtigt internationalt klimaforum,” siger Susanne Larsen.

“Vi lægger meget vægt på, at vores miljøindsats og partnerskab også ses i et større perspektiv og rækker ud over konferencerne og selve FN klimatopmødet,” siger hun.

Om Copenhagen Climate Council:

Copenhagen Climate Council er blevet til på initiativ af tænketanken Mandag Morgen og består af 30 internationale videnskabsfolk og erhvervsledere. Målet er bl.a. at skabe opmærksomhed om vigtigheden af FN’s Klimakonference 2009 og fremme en konstruktiv dialog mellem erhvervsliv, regeringer og den videnskabelige verden. Copenhagen Climate Council arbejder for en ny klimaaftale, der både reducerer risici fra klimatruslen og understøtter økonomisk vækst og udvikling. Læs mere på: http://copenhagenclimatecouncil.com
Miljøchef Martin Porsgaard, 32 32 41 36
Pressechef Mikkel Thrane, 41 32 32 37

Latest news