Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

TAM Airlines ny medlem i Star Alliance

October 7, 2008 16:17

Star Alliance Chief Executive Board har enhälligt beslutat att anta det Brasilianska flygbolaget TAM Airlines som ny medlem i alliansen. TAM är det största flygbolaget i Sydamerika,

– Tack vare TAM, kommer Latinamerika inte längre att vara en så kallad vit fläck utan snarare en ”hot spot” på vår världskarta, sade Jaan Albrecht, Star Alliance CEO på den officiella ceremonin som hölls i Sao Paulo.
– Vi är stolta över att TAM blir en ny medlem och deras beslut att ansluta sig till Star Alliance visar hur viktigt det är med flygbolagsallianser idag, fortsatte Albrecht.

Brasilien är den största och viktigaste marknaden för affärs och fritidsresande i Latinamerika. Med en marknadsandel på 20 procent (73,9 procent bland de Brasilianska flygbolagen) har TAM den största delen av internationella resenärer till och från Brasilien och är också den största nätverksbolaget på kontinenten. Brasilien är ett land i en del av världen som inte kan ignoreras – som en global flygbolagsallians behöver vi vara på plats där behov finns, avslutar Jaan Albrecht.

Med 116 flygplan, flyger TAM till 42 inrikes och 16 internationella destinationer och har därmed den största och yngsta flygplansflottan – med en medelålder på 5,9 år- i hela Latinamerika.
Integrationsprocessen för TAM att bli fullvärdig medlem i Star Alliance beräknas ta mellan 12 till 18 månader.

Om Star Alliance:
Star Alliance bildades 1997 som den första global flygbolags alliansen. Medlemmarna är Air Canada, Air China, Air New Zealand, ANA, Asiana Airlines, Austrian, bmi, Egyptair, LOT Polish Airlines, Lufthansa, Scandinavian Airlines, Shanghai Airlines, Singapore Airlines, South African Airways, Spanair, SWISS, TAP Portugal, Turkish Airlines, THAI, United och US Airways. Regionala medlemmar är Adria Airways (Slovenia), Blue1 (Finland) och Croatia Airlines. Air India och Continental har blivit accepterade som nya medlemmar. Totalt erbjuder Star Alliance 18,100 dagliga flygningar till 975 destinationer i 162 länder.

SAS Group Corporate Communications

Latest news