Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

'One click' miljøbillett med SAS

February 19, 2009 14:34

Nå kan du ved hjelp av kun ett klikk kjøpe en miljøbillett som kompenserer for CO2 utslippet fra din flyreise med SAS. Dette gjør det enklere for passasjerer å kjøpe en klimanøytral flyreise.- Vi er glad for å kunne gi våre kunder denne forenklede muligheten, sier administrerende direktør for SAS i Norge, Ola Strand, som i 2007 kunne se at statsminister Jens Stoltenberg som første passasjer kjøpte en CO2-nøytral reise gjennom SAS.

SAS var blant de første i Europa som kunne tilby dette, men mange passasjerer har imidlertid opplevd selve kjøpet av slike miljøkvoter som noe tidkrevende. Dette er betydelig forenklet nå med denne ‘one click’ løsningen, og selskapet håper at passasjerene omsetter sitt miljøengasjement i praktisk handling ved å kjøpe miljøbillett ved bestilling av sine reiser.

Prisen på miljøbilletten som koster kr 20, er beregnet ut fra gjennomsnittelig lengde på selskapets flyruter mellom Skandinavia og Europa, og går uavkortet til prosjekter for fornybar energi og reduksjon av CO2- utslipp. Felles for de valgte prosjektene er at de har en dokumentert reduksjon av CO2 og at disse er verifisert av uavhengig revisor.

CarbonNeutral en sikker samarbeidspartner
SAS-konsernet har valgt CarbonNeutral i London som samarbeidspartner. Selskapet er vurdert som en av de mest seriøse og erfarne leverandører av CO2-reduserende prosjekter, og de arbeider i dag med bærekraftig utvikling for mange velkjente store kunder.

Muligheten for passasjerene til frivillig kompensasjon for CO2 utslipp er en overgangsløsning frem til 2012 da luftfarten etter planen vil omfattes av EUs kvotehandelssystem, som SAS-konsernet over lang tid har vært en pådriver for.

—-

Pressekontakt: SAS konsernets miljødirektør, Niels Eirik Nertun tlf 95 71 78 12

Latest news