Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

SAS i Europatoppen i sommer

August 4, 2009 13:38

I en internasjonal statistikk har SAS vært blant Europas aller beste til å få ferielystne passasjerer frem i tide i sommer. SAS har vært Norges mest punktlige flyselskap i flere år. I juli er selskapet også rangert som Europas tredje mest punktlige flyselskap. Det viser statistikken til FlightStats, som har undersøkt nær 7.000 norske SAS-flygninger. Hele 93,72 prosent av disse kom frem til bestemmelsesstedet på oppsatt rutetid eller før.

Sommerfulle fly
– Det er viktig for oss at vi holder det vi lover kundene våre. Det de er mest opptatt av er at vi skal få dem frem til viktige avtaler og gode opplevelser i tide. Til tross for fellesferie, sommerfulle fly og svært tett trafikk til europeiske feriebyer er vi helt i Europatoppen. Det er en skikkelig fjær i hatten for alle våre ansatte, sier kommunikasjonsdirektør for SAS i Norge,Thomas Midteide.

Når et fly kommer inn til parkering starter stoppeklokken og kampen mot sekundene for å få flyet klart til avgang igjen. Opp til 180 passasjerer skal av, og det skal ryddes og gjennomføres sikkerhetssjekk før flyet er klart til nye passasjerer. I tillegg skal flyet ha drivstoff, mat, teknisk sjekk og mye mer i løpet av en kort halvtime.

Lærte av Formel1
SAS tok i fjor i bruk ny teknologi i kampen mot sekundene på bakken. Teknologien fungerer omtrent som teamene i Formel1 har på sine pit-stop. Alle som jobber med å få flyet klart har nå en liten propp i øret hvor de kan høre hvordan de andre på teamet ligger an, og si i fra om noe skjærer seg.

– Alle i SAS har fullt fokus på å få flyene av gårde i tide, og ny teknologi har gjort det lettere for oss å lykkes med målet om å være blant de mest punktlige selskapene i Europa, sier Midteide.

Latest news