Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

SAS inför Kalle-Anka-garanti för julresor

October 16, 2009 13:02

Över hälften av flygbiljetterna till Norrland i jul är redan slut.
– Trycket på julresor är som vanligt stort då många vill resa hem till Norrland över helgerna, säger Niclas Härenstam, presschef för SAS i Sverige.
I år inför SAS dessutom en Kalle-Anka-garanti på julresorna.Störst efterfrågan på flygresor norrut är den 22 och 23 december. Returresorna är i vanlig ordning mer spridda, men den 27 december tippas bli största resdagen efter jul.

– Ur resesynpunkt ligger julen bra till i år. Många studenter väljer att resa redan i helgen mellan den 18 och 20 december, liksom de som plockat ut några extra semesterdagar före jul. Den som kan vara flexibel i val av resdagar har störst chans att hitta de bästa priserna säger Niclas Härenstam.

Störst efterfrågan har SAS på linjen Stockholm-Luleå, följt av andra norrlandsdestinationer som Umeå, Skellefteå, Kiruna och Östersund. Den som istället tänker sig att resa från Norrland för att fira jul i Stockholm har goda möjligheter att hitta mycket bra priser. Detsamma gäller dem som ska fira jul i södra delen av landet, till exempel Malmö och Göteborg.

– Den som väljer flyget kan slippa många timmar bakom ratten till klart konkurrenskraftiga priser när flygen nu ska fyllas av julfirare istället för affärsresenärer, säger Niclas Härenstam.

SAS är ett av Europas punktligaste flygbolag. I september var SAS punkligast av alla flygbolag i Europa, och trea i världen efter Hawaiian Airlines och Japan Airlines.

– Därför vågar vi på SAS i år införa en Kalle-Anka-garanti på inrikesflyget! Även om det händer något oförutsett ska alla våra inrikesresenärer vara framme senast till Kalle Anka på julafton, säger Niclas Härenstam.För mer information:
Niclas Härenstam, presschef för SAS i Sverige, 0709-97 18 25

Latest news