Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

SAS och American Express lanserar långsiktigt samarbete

September 14, 2009 14:00

SAS har inlett ett strategiskt partnerskap med American Express som inkluderar nya gemensamma betalkort för både företag och privatpersoner, samt att SAS nu ingår i American Express globala lojalitetsprogram Membership Rewards.

– I dag lanseras ett samarbete mellan två av den nordiska marknadens starkaste varumärken, och detta understryker vårt mål att erbjuda både företag och frekventa resenärer de bästa möjliga utbud av både produkter och service, säger Lars-Ove Filipson, marknads- och försäljningschef för SAS i Sverige.

Med det nya strategiska samarbetet lanseras idag två nya SAS American Expresskort: SAS American Express Corporate Card, för företag och SAS EuroBonus American Express Card för privatpersoner.

Det nya företagskortet har utvecklats för skandinaviska företag och är utformat för att medverka till ökad överblick och kontroll av företagets totala rese- och representationskostnader, samtidigt som det ger extra SAS Credits. Det nya programmet möjliggör också för företag att effektivisera sina reseräkningsprocesser och dra ner administrationskostnaden för anställdas utlägg. Utöver detta får resenärer möjlighet att tjäna in Eurobonuspoäng när de flyger med SAS eller SAS partners.

SAS EuroBonus American Express Card, som nu finns tillgängligt i Sverige, är skräddarsytt för att möta behoven hos de frekventa resenärer som uppskattar förmånerna med ett premiumkort som innehåller alla fördelar som uppstår när American Express kombineras med lojalitetsprogrammet för SAS EuroBonus.

– SAS har en lång historia och en ledande ställning på den nordiska marknaden. Detta är ett viktigt partnerskap för American Express i den här regionen och vi är mycket glada att ingå ett samarbete med SAS som delar våra värden och vårt engagemang för kunderna. Vi kan nu erbjuda konkurrenskraftiga kort som är framtagna för att ge ett påtagligt mervärde till våra kunder, både vad gäller bonusresor, men också ökade trygghetsförmåner för både privatpersoner och affärsresenärer, säger Peter Clason, Sverigechef, American Express.

Från och med idag kan nuvarande American Express Card-medlemmar lösa in sina Membership Rewards poäng på alla SAS flygningar.

För mer information om de nya SAS American Express-korten, besök: www.sas.se/foretag och www.sas.se/eurobonus.För mer information:
Anders Lindström, PR Director, SAS Group, 0709 – 97 33 94

Latest news