Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

SAS och SJ kopplar ihop flyget med tåget

March 12, 2009 11:15

Nu blir det enklare att kombinera flyg och tåg på samma resa.
SAS och SJ presenterar idag nya gemensamma årskort för resenärer som reser ofta. Dessutom erbjuder SAS och SJ alla resenärer en resegaranti vid anslutningar mellan flyg och tåg på Arlanda. Samarbetet startar i april.Genom samarbetet kopplar SAS och SJ ihop den regionala kollektivtrafiken med den globala på den gemensamma knutpunkten Stockholm-Arlanda Airport. SAS och SJ garanterar resan hela vägen från start till mål, exempelvis Amsterdam-Avesta eller Linköping-London. Skulle flyget eller tåget vara försenat blir resenären ombokad och omhändertagen.

– Genom att vi tillsammans garanterar resan hela vägen blir det enkelt och tryggt att ta tåget till flyget. Tillsammans binder vi ihop hela Sverige med resten av Europa och världen. Vi tar ett gemensamt ansvar vilket gynnar såväl näringslivet som privatpersoner, säger Peter Viinapuu, chef för SAS i Sverige.

– Valfriheten för resenärerna ökar eftersom det sammanlagda utbudet av resealternativ blir större och mera attraktivt. Ibland kommer tåget att passa behovet bäst, ibland flyget, och det är resenären som väljer, säger Jan Forsberg, vd SJ.

De gemensamma årskorten som gäller för obegränsat resande finns i tre varianter:

Sverige
Kortet täcker alla SJs tåg och alla SAS inrikesflyg

Destination Plus
Kortet täcker alla SJs tåg plus en utvald sträcka inom SAS inrikesnät.

Destination
Kortet som gäller på SJs tåg och SAS flyg på någon av sträckorna Stockholm-Göteborg, Stockholm-Sundsvall och Stockholm-Malmö/Ängelholm.

På perrongen på Arlanda C kommer SAS att placera en incheckningsautomat för att bytet ska kunna ske så snabbt och smidigt som möjligt. Framöver planerar SAS och SJ även en gemensam webbsida med det totala utbudet av flyg- och tågresor.

För mer information:
Niclas Härenstam, presschef SAS i Sverige, 0709-97 18 25
Dag Rosander, presschef SJ, 010-751 56 56

Latest news