Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

SAS tar marknadsandelar i Sundsvall Härnösand

February 13, 2009 16:58

Fyra av fem flygresenärer på sträckan Sundsvall-Stockholm föredrar SAS framför konkurrenten. Det visar årsstatistiken för 2008.
Andelen som väljer SAS har ökat med fem procentenheter det senaste året.– Vi är förstås både tacksamma och ödmjuka inför faktumet att en växande andel av resenärerna i regionen kring Sundsvall och Härnösand väljer att resa med SAS, säger Niclas Härenstam, presschef SAS Sverige.

Flyglinjen från Sundsvall är en av SAS starkaste och viktigaste linjer i inrikesnätet. Förra året reste 193 500 personer med SAS på sträckan varav flertalet reste i tjänsten. Det innebär att SAS hade en marknadsandel under 2008 på 79 procent, upp drygt fem procentenheter jämfört med 2007.

– Att vi flyger till Arlanda betyder att Sundsvall och Härnösand smidigt länkas samman med resten av Sverige, Europa och världen. Goda internationella kommunikationer är livsnödvändigt för varje framtidsinriktad region, säger Niclas Härenstam.

SAS är samtidigt Medelpads största lågprisbolag. Närmare 25 000 resenärer reste förra året till eller från Stockholm för 500 kronor eller mindre. Det motsvarar en tredjedel av alla flygstolar som konkurrenten totalt erbjöd på sträckan.

Sedan den 1 februari erbjuder SAS Eurobonuspoäng fullt ut på inrikesflyget igen. Det nya programmet för företag, SAS Credits, har mottagits mycket väl i Sundsvall och Härnösand och innebär att företagen i regionen kan resa mer utan att det kostar extra.

– Vi är glada att kunna belöna våra trogna kunder. Både den som reser och den som betalar biljetten, säger Niclas Härenstam.
För mer information:
Niclas Härenstam, presschef SAS Sverige, 0709 – 97 18 25

Latest news