Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

Stor fugl til Tromsø

March 26, 2009 11:33

På lørdag lander SAS sin største flymaskin for første gang på Tromsø Lufthavn. Flyet har vært i lufta i 10 timer, og kommer rett fra Narita flyplass i Japan.SK984 lander etter planen på Tromsø Lufthavn klokka 14.30 på lørdag, og har da fløyet rundt 7.500 kilometer fra den internasjonale flyplassen Narita ved Tokyo. Om bord er det japanske turister som skal oppleve Norge i vinterprakt, og en av landets vakreste landsdeler.

– SAS har i mange år fløyet tusenvis av japanske turister til vår nordligste landsdel, men vanligvis tar turen fra Japan rundt 17 timer. Ved å fly direkte til Trømsø får turistene en hel dag ekstra i Norge, og får oppleve mer av de fantastiske naturopplevelsene landsdelen kan tilby, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS.

275 tonn
SAS-flyet er en Airbus 340, og har en maksimal vekt på utrolige 275 tonn når det tar av. Det har et vingespenn på over 60 meter. Flyet har plass til 245 passasjerer, og har en rekkevidde som gjør at det kan fly 13.000 kilometer f��r det må lande. Maskinen lander i Tromsø med norske piloter bak spakene.

– Flyet er det største i flåten til SAS, og flyr ikke vanligvis til Norge, sier Johansen. Han forteller at det allerede er mange “flyspottere” som har sagt at de kommer for å fotografere den store maskinen på vei inn til Tromsø.

SAS bruker store ressurser på å markedsføre Norge og våre vakre nordligste landsdeler i Japan, og har et eget salgskontor i Tokyo.

——————
Kontaktinformasjon for journalister:
Informasjonssjef Knut Morten Johansen
Telefon: 95 71 92 11
Mail: knut-morten.johansen@sas.no
www.sas.no/no/Om-SAS-Norge/Presse/

Latest news