Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

Svenska staten väljer SAS

May 19, 2009 07:40

SAS och dess partners Lufthansa, Swiss och Austrian Airlines vann svenska statens upphandling av utrikes flygresor. Upphandlingen har genomförts av Försvarsmaktens logistik, FMLOG, och gäller för alla statliga myndigheter, verk, högskolor och universitet. För SAS är avtalet värt 190 miljoner kronor, med potential för det dubbla.I konkurrens med andra flygbolag vann SAS upphandlingen på samtliga offererade utrikes flyglinjer. Förutom priset, många direktlinjer och ett brett linjenät tillsammans med Lufthansa, Swiss och Austrian Airlines, spelade SAS goda miljöarbete en viktig roll i valet. Flygbolagen ska bland annat ha en väldokumenterad miljöstrategi, kunna presentera en godkänd hållbarhetsredovisning och kunna lämna statistik över koldioxidutsläpp för myndigheternas resor.

– Svenska staten är vår enskilt största och viktigaste kund i Sverige, därför är det extra glädjande att staten har gett oss förnyat förtroende, säger Lars-Ove Filipson, marknads- och försäljningsdirektör för SAS i Sverige.

– Förutom de krav som staten ställt upp är vi numera även ett av Europas punktligaste flygbolag vilket sparar värdefull tid åt statens medarbetare och pengar åt skattebetalarna, säger Peter Viinapuu, Chief Operating Officer för SAS i Sverige.

Flest utrikesresor gjorde staten 2008 till Bryssel följt av London och Paris. Avtalet är ettårigt och gäller från 1 juni 2009 till 31 maj 2010. Det används av 265 statliga myndigheter, verk, högskolor och universitet i Sverige.För ytterligare information, kontakta
Elisabeth Manzi, SAS koncernens presschef +46 8 797 4893

Latest news