Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

160 000 fler passagerare flög SAS i oktober

November 5, 2010 11:02

I oktober valde 160 000 fler att resa med SAS jämfört samma månad förra året. Det är en ökning med 7%, samtidigt som punktlighet och  kabinfaktor fortsätter på rekordnivåer. Nu genomför SAS flera initiativ för att växa lönsamt, bland annat lanseras nya linjer.Allt fler resenärer valde att resa med SAS under oktober. Jämfört med föregående år var ökningen 7% eller 160 000 passagerare. Förbättringen fortsätter att vara kraftigast på långdistanslinjerna, men även trafiken inom Europa och Skandinavien ökar. Affärsresandet, som är SAS primära målgrupp, stärks på viktiga destinationer och även antalet resenärer i Economy Extra och Business ökar.

Trafikökningen innebär att SAS flygplan fortsatt är välfyllda och kabinfaktorn ökade i oktober till rekordnivån 76%. Den ökade kabinfaktorn motverkar för SAS effekterna av det prisfall som drabbat många nordiska flygbolag, och i september var därför snittintäkten, RASK, i nivå med föregående år.

– Vi ser en positiv utveckling och vill nu erbjuda våra resenärer ännu bättre möjlighet att resa dit de vill, när de vill. Vi ökar därför turtätheten och vi öppnar nya linjer mellan Oslo och New York samt mellan Köpenhamn och Shanghai. Med sänkta kostnader och en marknad som återhämtar sig har vi förutsättningar att växa lönsamt, säger John S. Dueholm, SAS VD och koncernchef.

SAS punktlighet var under oktober 90,6%, vilket innebär att SAS var Europas punktligaste flygbolag i kategorin ”Majors”, enligt det oberoende analysföretaget Flightstats. Sammanlagt genomfördes 98,9% av de planerade flygningarna. 

 

 

SAS Koncernens trafiktal publiceras kl 11 den femte arbetsdagen följande månad. Intäktsmått publiceras med en månads fördröjning. För detaljerad information om SAS koncernens trafikutveckling hänvisas till www.sasgroup.net (https://www.sasgroup.net/)

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Sture Stølen, VP Head of SAS Group Investor Relations +46 8 797 1451

Latest news