Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

Positiv trafikutveckling för SAS

September 7, 2010 11:02

Under augusti ökade SAS trafik totalt med 7% jämfört med föregående år, samtidigt som inrikestrafiken i Norge trots hård konkurrens stabiliserades. Både totalt och på Norska marknaden steg kabinfaktorn jämfört med samma månad föregående år och totalt var ökningen 2 procentenheter.

Fler och fler resenärer väljer även att resa med SAS flexibla och tidsbesparande produkter Business Class och Economy Extra, vilket speciellt märkts på trafiken från Skandinavien till Asien och USA, och nu även inom Europa.

– Tillväxten inom det europeiska affärsresandet och ökningen i Business Class och Economy Extra är i linje med vår Core SAS strategi. Att vi nu ser en viss återhämtning i den viktiga men hårt pressade norska marknaden signalerar att vår produkt är konkurrenskraftig och tyder på att kärnvärden som punktlighet, enkelhet och service värdesätts av resenärerna, säger Mats Jansson, SAS VD och koncernchef.

Tack var mer välfyllda flygplan ökade snittintäkten (RASK) i juli med cirka 1% jämfört med samma månad 2009. (Snittintäkt redovisas alltid med en månads fördröjning).

Under augusti var SAS världens punktligaste större flygbolag enligt Flightstats.

 

För detaljerad information om SAS koncernens trafikutveckling hänvisas till www.sasgroup.net (https://www.sasgroup.net/)

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Sture Stølen, VP Head of SAS Group Investor Relations +46 8 797 1451

Latest news