Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

SAS expanderar och utökar både lång- och kortlinjenätverken

October 13, 2010 12:25

SAS kommer att utöka sitt linjenät med två nya interkontinentala linjer nästa år. Oslo-New York öppnas i slutet av mars 2011 medan Köpenhamn -Shanghai förväntas öppna under vintern 2011. I tillägg kommer flera nya linjer och 150 nya frekvenser inom Europa.- Genom väsentligt reducerade kostnader, en kvalitet i världsklass och förbättrade marknadsvillkor finns nu förutsättningarna på plats att expandera lönsamt. Vi kommer att förstärka vårt kunderbjudande väsentligt, med ökat antal avgångar och linjer inom såväl lång- och kortlinjenätverken. säger Robin Kamark, kommersiell chef inom SAS.

– Som vi redan har kommunicerat kommer vi att sätta in en Airbus A340 i trafik den här vintern och nu ytterligare en A340 nästa vinter, och med dem består långdistansflottan av elva flygplan. I tillägg trafiksätts ytterligare tre kortlinjeflygplan under våren som tidigare var uthyrda, säger Kamark.

Rutten Oslo–New York kommer att starta i slutet av mars nästa år och trafikeras dagligen med en Airbus A330-300 som har 34 Business class säten, 35 säten i Economy Extra och 195 i Economy, medan Köpenhamn–Shanghai kommer att ha fem avgångar i veckan från och med nästa vinter och trafikeras med en Airbus A340-300 som har 46 Business class säten, 28 säten i Economy Extra och 171 i Economy.

De nya avgångarna inom Europa införs successivt fram till våren. Jämfört med året innan förväntas över 150 fler avgångar per vecka på flera av SAS främsta linjer. Dessutom öppnas de nya linjerna Oslo-München, Oslo-Palma, Oslo-Split och Stockholm-Venedig.

– Med en rekordhög beläggning, den bästa punktligheten och världens enda flygbolag som är miljöcertifierat enligt både ISO14001 och EMAS, ligger SAS mycket väl till just nu, vilket märks bland våra kunder som ger oss höga kundnöjdhetsbetyg, säger Kamark.

För bilder och ytterligare information om SAS, gå in på www.sasgroup.net (https://www.sasgroup.net/).För ytterligare information, kontakta:
SAS pressjour
Telefon: +46 8 797 2944 SAS offentliggör denna information enligt svensk lag om värdepappersmarknaden och/eller svensk lag om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades för offentliggörande den 13 oktober 2010 kl 12:25.

Latest news