Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

SAS får beröm för hantering av strandade kunder

April 21, 2010 15:19

SAS får beröm från de stora aktörerna inom den svenska resebranschen för hur flygbolaget hanterat de tusentals kunder som blivit strandsatta världen över, och får ersättning för hotell och mat av SAS. Många storkunder anser SAS gjort ett fantastiskt jobb att ta hand om deras kunder, som till majoritet nu är tillbaka i Sverige.

– SAS har löst hemresorna för Apollos strandsatta gäster på ett föredömligt sätt och gjort ett storartat jobb för våra gäster under denna besvärliga situation. Bara timmar efter flygförbudet upphävdes i exempelvis Köpenhamn kunde våra gäster resa iväg vilket var otroligt professionellt hanterat av SAS, säger Leif Vase Larsen, vd för Kuoni Scandinavia.

– SAS har överlägset den bästa ersättningspolicyn och vi är mäkta imponerade hur de tagit hand om våra kunder i denna extrema situation. SAS var först ut med besked om vad som gällde och det är när sådana här saker inträffar som vi blir påminda varför vi valt SAS som huvudflygleverantör och SAS har sedan askan började sprida sig varit helt fantastiska att samarbete med, säger Stefan Chatzopoulos, informationschef, Airtours.

– Jag är väldigt stolt över hur vi har lyckats hantera denna extraordinära situation och tagit hand om alla dessa hundratusentals kunder som berörts av flygstoppet. Vår ersättningspolicy är generösare än något annat flygbolag vi känner till och den absoluta majoriteten av våra strandsatta kunder ute i världen är mycket nöjda med oss. Vi har kontinuerligt uppdaterat våra hemsidor med all information, inklusive alla busstransporter, samt SMS:at våra kunder med uppdateringar. Dessutom lanserade vi omedelbart ett återbetalningsformulär för att göra det så enkelt som möjligt för våra kunder, säger Robin Kamark, kommersiell chef, SAS.

SAS har de senaste dagarna fått hem över 3000 strandsatta skandinaver från USA, samt över 1000 från Asien. Efter idag finns ett fåtal strandsatta kunder kvar i USA, och några hundra kvar i Asien, som till skillnad från många andra flygbolag alla kompenserats av SAS för hotell och mat.

I Europa har SAS arrangerat busstransporter från ett antal destinationer, inklusive Amsterdam, Bryssel, London, Luxemburg, Madrid, Malta, Milano, Paris, Prag och Rom. Flera tusen strandsatta kunder har därmed redan återvänt till sina hem i Skandinavien och några hundra SAS kunder är nu kvar ute i Europa, som givetvis kompenserats av SAS för hotell och mat enligt EU regulativet.

Förutom de traditionella kundkanalerna som telefon och e-mail etablerade SAS direkt ett Facebook-team som svarat tusentals kunder inom en snittid av 10 minuter nästintill dygnet runt. Antalet medlemmar på SAS Facebooksida (www.facebook.com/flysas) har också ökat med över 1000 nya medlemmar per dag och i snitt har vart tionde inlägg varit ren beröm till SAS Facebook-team.

SAS räknar med ett fullt trafikprogram om några dagar, så länge inte ytterligare stängningar av luftrum. För senaste och mest uppdaterad information hänvisar vi alla till våra hemsidor www.sas.se eller www.flysas.com.För mer information, vänligen kontakta:
SAS press jour 08 797 2944

Latest news