Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

SAS har vunnit pris för årets bästa onlinekampanj

February 11, 2011 14:00

 

SAS framgångar i sociala medier med kampanjen Love is in the air har utnämnts till Årets bästa onlinekampanj vid Flightglobals prestigefulla ”Webbies”-prisutdelning. Webbies hyllar de bästa och smartaste onlineaktiviteter i flygbranschen och deras aktiviteter inom sociala medier. Årets bästa onlinekampanj var en ny kategori för i år och syftet var att lyfta fram den webbsajt som tagit det mest kreativa greppet för att marknadsföra ett varumärke, en produkt eller ett initiativ online. SAS Love is in the air-kampanj var en tävling där över 300 samkönade par tävlade om att bli det första homoparet att gifta sig i luften, vilket skedde ombord ett SAS flyg mellan Stockholm och New York i december förra året. Över 150 miljoner människor världen över hörde eller läste om kampanjen, som blev en av 2010 mest framgångsrika sociala media kampanjer.

Domaren för kategorin, Shashank Nigam, VD för SimpliFlying, ansåg SAS en klar vinnare i denna kategori: ”Bra strategier för marknadsföring av flygbranschen bygger på en lång rad framgångar. Det är först när man lyckats rikta in sig på flera nischmarknader med lyckat resultat som flygbolag lyckas fylla sina plan. Med den här kampanjen riktade SAS sig på ett föredömligt sätt till HBT-personer – en liten, men välrest grupp i samhället, för att visa hur vänlig sinnat företaget är mot denna specifika grupp” 
 
”Framför allt för att det inte finns särskilt många flygbolag som är tillräckligt vågade för att ge sig in på den här marknaden på ett så markerat sätt. Genom att uppmana deltagarna till att skapa och ladda upp innehåll om sig själva och sedan be omgivningen att rösta på dem skapades en ”kult” kring kampanjen. Den slutgiltiga framgångsfaktorn var den verkliga avslutningen av tävlingen i realtid. Återigen lyckades man tack vare sin avslutning tillföra något som ofta förbigås i onlinemarknadsföring. Sammantaget en föredömlig kampanj mot en nischmarknad,” avslutar Nigam.För ytterligare information, kontakta:
Anders Lindström
PR ansvarig, SAS
Telefon: 0709 973394
E-mail: anders.lindstom@sas.se (anders.lindstom@sas.se)

Latest news