Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

Svenska staten väljer SAS

September 13, 2011 11:00

SAS får uppdraget att flyga svenska statens medarbetare på samtliga inrikeslinjer som SAS trafikerar. Upphandlingarna har genomförts av Försvarsmaktens logistik, FMLOG, samt av Kammarkollegiet och avtalen gäller för ca 265 st myndigheter, verk, högskolor, universitet, museum och teatrar runt om i Sverige. För SAS är de statliga inrikesavtalen värda 340 miljoner kronor tillsammans.Både Försvarsmaktens logistik FMLOG och Kammarkollegiet värderar SAS miljöarbete högt. SAS är det enda flygbolag i världen med två miljöcertifikat. En annan viktig faktor är att SAS har bland de lägsta priserna i Sverige.

– Det glädjer oss att svenska staten värderar vårt hårda miljöarbete i dessa upphandlingar. Vi kommer också att spara värdefull tid för statens medarbetare i och med att vi, nu två månader i rad, är världens punktligaste flygbolag, säger Lars-Ove Filipson, Vice President, Corporate Sales, SAS.

Avtalet gäller ett år och sträcker sig fram till 30 september 2012, med option på förlängning ett år. Flest inrikesresor under 2010 gjorde svenska staten till Ronneby, Luleå, Malmö, Göteborg och Umeå.

För ytterligare information, kontakta:

Malin Selander
Pressansvarig Sverige
SAS
Telefon: +46 70997 4065
E-mail: malin.selander@sas.se (malin.selander@sas.se)  

Latest news