Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

Eivind Roald ny medlem i SAS koncernledning

January 10, 2012 08:00

 Eivind Roald, som kommer från Hewlett Packard i Norge, där han var VD, blir ny koncerndirektör med ansvar för Sales & Marketing. SAS nya koncernledning blir därmed komplett efter omorganisationen i september.

Med Eivind Roald som ansvarig för Sales & Marketing får SAS en stark säljledare ombord i koncernledningen. Eivind Roald har innan sina sju år i HP en bakgrund från bl.a. Accenture.

–     Jag är glad för att vi nu har ett fulltaligt och starkt team på plats för att ta SAS de kommande stegen framåt, säger koncernchefen Rickard Gustafson och fortsätter:

–     Eivind är en övertygande sälj- och förändringsledare. Han är en skarp strateg och har stabilt fokus på att nå resultat. Dessutom är han en entusiastisk person som jag är övertygad om kommer bidra väsentligt till att vidareutveckla SAS och ta vara på framtidens möjligheter. Att han dessutom är norsk är ett extra plus säger koncernchefen och syftar då på att hans ledarteam nu har representation från alla de skandinaviska länderna. 

–     Det danska bidraget består av Henriette Fenger Ellekrog, HR & Communication och Flemming Jensen med ansvar för Operations. Det svenska består förutom koncernchefen själv av CFO, Göran Jansson, chefen för Commercial, Joakim Landholm, chefen för Infrastructure, Benny Zakrisson samt chefen för Legal, Mats Lönnkvist.

Eivind Roald ser fram emot att bli en del av SAS koncernledning och säger om sin motivation för bytet:
– SAS har en unik position i en utmanande marknad och i den skandinaviska befolkningens medvetanden.  Jag är djupt motiverad för att vara med och driva den transformation SAS är igång med. Jag ser i det sammanhanget fram emot att nyttja min kunskap om teknologisk utveckling till fördel för SAS konkurrenskraft. Det finns knappast någon mer dynamisk bransch än flyget och kombinationen av komplexa utmaningar, stora förändringar och framtida möjligheter har väckt min entusiasm. Jag gläds åt att komma ombord på SAS.

Eivind Roald tillträder i april 2012. För mer information kontakta:
SAS pressjour
Telefon: 08 797 2944
www.facebook.com/sas
http://twitter.com/sas 

Latest news