Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

SAS koncernens trafiktal juni 2012: En halv million flere valgte SAS

July 6, 2012 11:05

SAS flyver mere og flere. Trods heftig konkurrence viser SAS’ trafiktal fra juni måned en fortsat positiv vækst med 5,8 %. 2,6 millioner fløj med SAS i juni, og det er en øgning af passagerantallet med 92.000. Siden årsskiftet har SAS serviceret en halv million flere rejsende end samme periode sidste år.I juni måned fortsatte SAS’ trafik med at stige. Især de interkontinentale ruter præsterer godt med en samlet stigning på 11,1 %. Sammenlignet med 2011 steg trafikken til Asien med over 30 %, hvilket blandt andet skyldes ruten til Shanghai. SAS har netop annonceret en ny rute til San Francisco og flere frekvenser til New York på et nordamerikansk marked, som er i vækst.

Samlet set falder kabinefaktoren med 0,4 % til 80,2 %. Faldet skyldes strejken blandt sikkerhedspersonalet i norske lufthavne. I perioden på 8 dage formåede SAS at opretholde et tæt på normalt trafikprogram, men med mindre fyldte fly.

– Det er yderst beklageligt, at strejken blandt sikkerhedspersonalet påvirkede vores kunder. Jeg bemærker dog, at vi i juni havde fornøjelsen af at betjene 92.000 flere kunder og kan tilbyde dem et omfattende trafikprogram med mange nye destinationer, siger koncernchef Rickard Gustafson, SAS.

I Danmark går det fremad med indenrigsflyvning. I juni er belægningen øget med 6,4 procentpoint til 77,9 %. SAS har sat flere og større fly ind på Aalborg og Aarhus og har meldt ud om den nye rute fra Billund til København, som åbner 13. august.

Enhedsindtægterne per fløjet kilometer, RASK, var 2,6 % højere i maj måned (RASK rapporteres en måned senere end trafiktallene, som er fra juni). Yield gik ned med 2,5 %, delvist påvirket af destinationen Shanghai. SAS forventer svag negativ udvikling for yield og RASK i juni måned.

For yderligere information kontakt venligst
SAS’ presseafdeling på telefon 32 32 31 35

SAS-koncernens trafiktal publiceres kl. 11 den femte arbejdsdag den følgende måned. Måling af indtægter (RASK og yield) publiceres samtidig men med en måneds forsinkelse. For yderligere oplysninger og definitioner af SAS-koncernens trafikudvikling besøg www.sasgroup.net

SAS er Skandinaviens førende flyselskab med daglige afgange til destinationer i Europa, USA og Asien. SAS er med i Star Alliance™ og kan sammen med 27 partnere tilbyde over 1100 rejsemål verden over i 185 lande. Se også www.sas.dk.

Latest news