Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

SAS prisad för sociala medier-kampanj för andra året i rad

February 9, 2012 09:30

För andra året i rad vinner SAS en WEBBIE Award. Varje år delar FlightGlobal ut pris till de flygbolag som har de bästa hemsidorna och de mest kreativa sociala medie-aktiviteterna. I år vann SAS i kategorin för bästa användning av sociala medier i och med kampanjen ”Summerplane”. Förra året vann SAS också en WEBBIE, då i kategorin för bästa online-kampanj med ”Love is in the air”.Under kampanjen ”Summerplane” fick norska Facebook-fans chansen att rösta fram en ny destination som SAS (http://www.sas.se) skulle börja flyga från Oslo under sommaren 2012. Över 5000 personer deltog i omröstningen och mer än en tredjedel röstade på den segrande destinationen, Turkiska semesterorten Alanya (GZP). Nu i sommar, mellan den 3 juli och 16 augusti, kommer en Boeing 737-700 att flyga mellan Oslo och Alanya.

-Att bli prisad för vårt arbete med sociala medier två år i rad av FlightGlobal.com (FlightGlobal.com%20) är en stor ära. Vi har flera spännande aktiviteter planerade i sociala medier i år och vi hoppas att våra fans kommer uppskatta kampanjerna som kommer framöver, säger Christian Kamhaug, Head of Social Media, SAS.

SAS var en värdig vinnare enligt juryn som menar att kampanjen potentiellt förändrar flygbolagens framtida arbetssätt när det gäller hur de utvärderar och väljer nya destinationer.

-Detta bevisar att det går att göra små satsningar på sociala medier som resulterar i en bra utdelning av investeringen. Något som har saknats framtill nu, säger Mary Kirby, domare FlightGlobal.

För ytterligare information kontakta:

Malin Selander
Pressansvarig Sverige
SAS
Telefon: +46 70997 4065
E-mail: malin.selander@sas.se SAS är Skandinaviens ledande flygbolag med billigt flyg (http://www.sas.se/Billigt-flyg/) till resmål i Europa, USA och Asien. SAS erbjuder flest lågprisbiljetter (http://www.sas.se/) i Skandinavien, med flygpriser inom Skandinavien, SAS lågpriskalender (http://www.sas.se/sv/erbjudanden/Lagpriskalender/?WT.ac=start_lagpriskalender) ger en smidig överblick på våra inrikesflyg (http://www.sas.se/Inrikesflyg/) och utrikesflyg (http://www.sas.se/Utrikesflyg/). För mer information, besök www.sas.se.

Latest news