Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

SAS: Rekordfulle fly og verdens mest punktlige i april

May 8, 2012 11:11

Trafikktallene for april viser fortsatt positiv utvikling med en trafikkøkning på 7,9 %. Kabinfaktoren ble den høyeste noensinne for en april måned, idet den steg til 75,5 %. I april har SAS også vært verdens mest punktlige flyselskap.SAS-konsernet transporterte 76.000 flere passasjerer i april i år sammenlignet med samme måned i fjor, en vekst på 3,4 %. Den positive økningen i april kommer først og fremst fra en god vekst på de internasjonale rutene, hvor USA-rutene er i særdeles god utvikling. Også den nyåpnede ruten København-Shanghai har allerede nådd en kabinfaktor på over 75 %.

– Det er gledelig å konstatere at flere og flere mennesker velger å fly med oss, og verdsetter SAS’ punklighet og høye servicenivå. sier konsernsjef Rickard Gustafson i SAS.

Kundetilfredsheten er den høyeste i SAS på 11 år, og Rickard Gustafson kan også glede seg over at selskapets omdømme er i stadig bedring. SAS mottok i dag prisen for ”Årets Klatrer” på Apelands omdømmedag, etter at RepTraks måling for 2012 viser at SAS er den bedriften som har hatt størst forbedring av omdømmet i løpet av de siste fem årene i Norge.

I tillegg til å åpne flere nye ruter i år, så forbedrer SAS også stadig sine produkter. Et eksempel er det nylig innførte SmartPass som gir de hyppig reisende en enklere hverdag ved passeringer gjennom alle flyplassens kontaktpunkter.

Enhetsinntektene per fløyet kilometer, RASK, var 0,5 % lavere i mars måned (RASK rapporteres en måned senere enn trafikktallene, som er fra april). Yield gikk ned med 3,8 %. SAS forventer samme utvikling for yield og RASK i april måned.

For ytterligere informasjon kontakt:

Sture Stølen, VP Head of SAS Group Investor Relations +46 8 797 1451  

SAS-konsernets trafikktall publiseres kl. 11.00 den femte arbeidsdag påfølgende måned. Måling av inntekter (RASK og yield) publiseres samtidig, men med en måneds forsinkelse. For ytterligere opplysninger og definisjoner av SAS-koncernets trafikkutvikling, besøk www.sasgroup.net

SAS er Skandinavias ledende flyselskap med daglige avganger til destinasjoner i Europa, USA og Asia. SAS er med i Star Alliance™ og kan sammen med 27 partnere tilby over 1100 reisemål verden over i 185 land. Se også www.sas.no.

Latest news