Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

Kina + Skandinavien = 25 år med SAS

August 29, 2013 08:00

I år firar SAS 25-årsjubileum med resor till och från Kina. När flygbolaget startade linjen mellan Peking och Köpenhamn i augusti 1988 var de först att erbjuda ett direktflyg mellan Skandinavien och Kina. Idag knyts fortfarande band mellan länderna med flera olika flyglinjer.Den 24 augusti 1988 lanserade SAS (http://www.sas.se) sin jungfruflygning från Köpenhamn till Peking och var därmed det första flygbolaget att erbjuda linjer mellan Kina och Skandinavien. I dag ser SAS på efterfrågan med optimism. 

–          Kina är en av marknaderna i Asien med starkast tillväxt inom turism, och landet är ett spännande resmål för oss skandinaver. Samtidigt finns det också ett stort intresse bland kineser att resa till Skandinavien. Hos SAS kommer vi utnyttja vårt omfattande nätverk, bland annat genom samarbetet med Air China, till att flyga fler kinesiska turister till fantastiska resmål i Skandinavien. Och naturligtvis skandinaver till spännande destinationer i Kina, säger Eivind Roald, försäljnings- och marknadschef på SAS.

I dag erbjuder SAS dagliga direktflyg mellan Köpenhamn och Peking (http://www.sas.se/resmal/peking/) och fem flygningar per vecka mellan Köpenhamn och Shanghai (http://www.sas.se/resmal/shanghai/flyg/), med smidiga anslutningar till Stockholm och Oslo. Genom partnerskapet med Air China utökar SAS sitt erbjudande till flera stora kinesiska städer, inklusive Chongqing, Guangzhou, Chengdu, Hangzhou och Nanjing.

För ytterligare information, kontakta:
Malin Selander
Pressansvarig Sverige, SAS
Telefon: +46 70997 4065
E-mail: malin.selander@sas.se

Latest news