Skip to main contentSkip to navigationSkip to search
Logotype

185 000 fler passagerare flög med SAS

June 9, 2014 11:01

Under maj reste totalt 2,6 miljoner passagerare med SAS, en ökning på 7,8%. Tillväxten var störst på SAS internationella linjer.Trots intensiv konkurrens fortsatte SAS att växa i maj. Starkast var tillväxten på de internationella linjerna till/från Sverige med en ökning på nästan 20%. Även på de internationella linjerna till/från Norge och Danmark var tillväxten god med en uppgång på över 10%. Totalt ökade SAS den reguljära kapaciteten under månaden med 4,5%. Kabinfaktor steg med 2,3 procentenheter till 75,8%.

–       Tillväxten i maj var god med fler passagerare och mer välfyllda flygplan än ifjol. Utvecklingen sedan i april visar att våra intensifierade marknadsaktiviteter haft en positiv påverkan på vår trafik. Marknadsvillkoren är dock fortsatt mycket utmanande med prispress på flera marknader, varför yield och PASK förväntas fortsatta att minska under 2013/2014. Detta visar på nödvändigheten att vi intensivt jobbar vidare med att effektivisera vår verksamhet, säger Rickard Gustafson, VD och koncernchef i SAS.

Valutajusterade yielden var under april 17,6% lägre än föregående år (rapporteras med en månads fördröjning) och PASK* var 7,5% lägre.  Under maj 2014 förväntas förändringen av yield och PASK också att bli negativ.

* Från november 2013 rapporterar SAS PASK istället för RASK. PASK definieras som passagerarintäkter dividerat med reguljär ASK.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

SAS pressjour, tel +46 8 797 2944

Latest news